sex hikaye

Anna Györgyi

 

actor, contributor

Biography

1989 - Színház- és Filmművészeti Főiskola 1989 - Madách Színház 1992 - szabadfoglalkozású 1993 - Arany János Színház 1994 - Budapest Bábszínház 1997 - Bárka Színház Díjai: 1990 - A veszprémi Tv-találkozó különdíja 1993 - Déryné-díj 1996 - Jászai Mari-díj 2006 - POSZT: Legjobb női főszereplő (Line Knutzon: Közeleg az idő ) Fontosabb szerepek: Moldova: Malom a pokolban - Nagyezsda, Edward Bond: Lear Cordelia, Moliére: Scapin furfangjai - Zerbinette, Zemlényi Zoltán-Mészöly Gábor: Hoppárézimi - Judy, Joshua Sobol: Gettó Chaja, Molnár: Az üvegcipő - Irma, John Patrick: Teaház az Augusztusi Holdhoz - Lótuszvirág, Test-vér-harc Antigoné, Schiller: Ármány és szerelem - Lujza, Kander-Ebb-Masteroff: Kabaré - Kost kisasszony, Schönthan-Kellér: A szabin nők elrablása - Róza, Tamási: Énekes madár - Gondos Eszter, Shakespeare: Lear király - Regan, Pikkó hertzeg és Jutka Perzsi Jutka Perzsi, Genet: A balkon Carmen, Dürrenmatt: A vak Octavia, Goldoni: A hazug Colombina, Bereményi: A jéghegyek lovagja Hallgerd, Móricz: Úri muri - Rhédey Eszter, Ruzante: A csapodár madárka - Ruzante felesége, Kiss Csaba: Shakespeare királydrámák - Margit Film, tv: Sivatagi nemzedék; Live Show; Három boltoskisasszony; A kert; A kis Romulusz

Filmography

actor
 
2013 Harmadnapon
2012 Drága besúgott barátaim
2010 Zimmer Feri 2.
Vadhuss
2009 Állomás – Kutyából nem lesz szalonna
Ki/Be Tawaret
2008 Tabló
Állomás
2007 Az igazi halál
Bakkermann
2006 Csehov szerelmei
2005 Az igazi Mikulás
Reneszánsz
2004 Zsiguli
Világszám!
2003 Szabó Magda és a Für Elise
Mélyen őrzött titkok
A boldogság színe
1997 Carlo Goldoni: A hazug
Helló, Doki
1996 Az asszony
Balekok és banditák
Aranyoskáim
1995 Szemben a Lánchíd oroszlánja
1994 Kis Romulusz
1988 Zafír
Labirintus
Veszettek
A pesti légionárius

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

adaptation family drama film etude crime theatre play historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu