sex hikaye

László Márkus

 

actor, contributor

Biography

Sokoldalú, sajátos humorú, rendkívül tehetséges művész volt. Számtalan film- és televíziós szerep, rádiófelvétel őrzi munkáját. 1934 és 1945 tanulmányait különböző intézményekben folytatta. 1945-ben Szegeden Lehotay Árpád magántanítványa volt. 1945. december 21-én állt életében először színpadon: Zilahy Lajos Tizenkettedik óra című darabjában. 1947-1951 között volt a Film- és Színházművészeti Főiskola hallgatója. 1951. november 1-jén lett a debreceni Csokonai Színház tagja. 1957-től haláláig a fővárosi Madách Színházban játszott. 1967-ben tűnt fel első alkalommal filmen: aTársasjáték című alkotásban. 1975 őszén jelentkezett a betegsége, melyet 10 éven át méltósággal viselt. 1985-ben a szilveszteri tévéműsor felvételeit követően, öltözőjében hunyt el. Díjai, kitüntetései: Jászai Mari-díj - 1956, 1963, 1972 Érdemes Művész - 1976 Kiváló Művész - 1980 Kossuth-díj - 1983

Filmography

actor
 
1985 Kaviár és lencse
Tizenötezer pengő jutalom
Első kétszáz évem
1982 Fogadó az "Örök világossághoz"
A száztizenegyes
1981 Mi muzsikus lelkek
A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon
A névtelen vár
1980 Kojac Budapesten
Kojak Budapesten
1979 A korona aranyból van
1978 Krétakör
BUÉK!
A Zebegényiek
Mednyánszky
1977 A kisfiú meg az oroszlánok
Defekt
Dóra jelenti
1976 Kísértet Lublón
Az ötödik pecsét
1975 Felelet
Tornyot választok
A bohóc felesége
1974 Ozorai példa
1973 Lányarcok tükörben
Régi idők focija
Csínom Palkó
1972 Az 1001. kilométer
Egy óra - három arc
1971 Három lányok
A gyilkos a házban van
Egy óra múlva itt vagyok
Cézár és Cecília
1970 Csak egy telefon
Üvegkalitka
Szerelmi álmok - Liszt
A 0416-os szökevény
1969 VII. Olivér
Régi nyár
A Hanákné ügy
1968 Mi lesz veled Eszterke?
1967 A múmia közbeszól
A nagy kombinátor
Társasjáték
Az özvegy és a százados
1965 Másfélmillió
A tizedes meg a többiek
1964 A pénzcsináló
1963 Meztelen diplomata
1962 Csudapest
1961 Két félidő a pokolban
1960 Rangon alul
Az arcnélküli város
1957 Éjfélkor
Bakaruhában
1951 Ütközet békében
Dániel
Bikaviadal
A politikai tiszt a csapat lelke
Lili Bárónő
Nem vagyunk angyalok
Mesél a pesti Broadway
A miniszterelnök
contributor
 
"Kedves közönség"

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Dezső Garas - actor  (11)
Ádám Szirtes - actor  (7)
Gyula Benkő - actor  (7)
Hilda Gobbi - actor  (7)
Klári Tolnay - actor  (7)
Róbert Bán - director  (7)
Tamás Major - actor  (7)
Éva Ruttkai - actor  (6)

Genres

drama children adventure crime portrait romantic satire theatre play historical comedy music
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu