sex hikaye

Lajos Koltai

 

director of photography, director, actor

Biography

Szabó István operatőreként vált híressé, szinte minden nagy művénél ő állt a kamera mögött, az Oscar-díjas Mephistónál, az Oscar-jelölt Bizalomnál, a Redl ezredesnél. Legutóbbi közös munkájuk A napfény íze című többgenerációs történet, amelynek főszerepét Ralph Fiennes játszotta. Az Újvilágba Luis Mandoki hívta először a Gaby forgatására, később együtt készítették A gyönyör rabjai, a Ha a férfi igazán szeret és a Most jövök a falvédőről című filmeket.

Filmography

director of photography
 
2006 Rokonok
2004 Csodálatos Júlia
2002 Max
1999 Sunshine
1992 Édes Emma, drága Böbe
1988 Hanussen
1986 Hajnali háztetők
1985 Redl ezredes I-II.
1984 Mennyei seregek
1982 Adj király katonát!
1981 Mephisto
Megáll az idő
Haladék
1980 Harcmodor
Színes tintákról álmodom
1979 Bizalom
Ajándék ez a nap
Olyan mint otthon
Angi Vera
1978 A ménesgazda
1977 Amerikai cigaretta
Veri az ördög a feleségét
Filmregény
Kilencedik emelet
1976 Szépek és bolondok
Teketória
1975 Déryné, hol van?
Autó
A járvány
Az utolsó tánctanár
Egy egyedi eset
Örökbefogadás
1974 Jutalomutazás
Végül
Ámokfutás
1973 Fürdés
Kínai kancsó
Álljon meg a menet
Szabad lélegzet
1971 Tisztelt cím!
"A harmadik"
Prés
Három lányok
Archaikus torzó
Agitátorok
1970 Nászutak
director
 
2005 Sorstalanság
2003 Kertész Imre: Sorstalanság
actor
 
2007 Digitális valóság a filmben

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

István Szabó - director  (8)
Mari Törőcsik - actor  (7)
Péter Andorai - actor  (6)
József Madaras - actor  (5)
Lívia Gyarmathy - director  (5)
Zsuzsa Csákány - editor  (5)
Erzsi Pásztor - actor  (4)
Éva Kármentő - editor  (4)
Ferenc Kállai - actor  (4)
Credited with more további közös

Genres

drama educational satire historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu