sex hikaye

Kertész Imre: Sorstalanság (Kertész Imre: Sorstalanság)

100 min,
Color Hungarian

Crew

director Lajos Koltai
  director of photography György Réder , Balázs Bélafalvy
     
more crew további stábtagok

Synopsis

Mindaz, amit megélt Kertész, mindaz, amit regényébe, regényeibe fogalmazott, és mindaz, amit megélt és alakításaiba sűrített Darvas, találkozik egy estén egy színház-jellegű, stilizált térben, valóság és képzelet határán...
A regény mondatai Darvas szerkesztésében és értelmezésében, csendjeiben és intonációjában Kertész Imre regényének egy sajátos sűrítménye.
Benne van mindaz, amit ez a két hetven körüli férfi tud életről, halálról, történelemről és történelem-interpretációkról, a szabadság és elnyomás huszadik századi borzalmairól.
A fekete horizontfüggönnyel lezárt térben csak Darvas arcára, tekintetére, gesztusaira koncentrál a kamera. A feldolgozás szándékos és hangsúlyos puritanizmusa arra törekszik, hogy erre a zseniális színészre és az általa olvasott szövegre figyeljen a néző. Semmi sem lehet fontosabb ebben a kontextusban Kertész mondatainak, gondolatainak hiteles tolmácsolásánál. Ahogy a mondatok elnyerik formájukat a színész előadásában, úgy válik világossá a mű legmélyebb gondolata - hogy az esztelen gyűlölet és pusztítás végigkísérte az elmúlt évtizedeket, évszázadokat.
Így tehát bármilyen fájdalmas is bevallanunk, Kertész könyve örökérvényű fájdalmat fogalmaz meg egy gyermek élményein, emlékein keresztül.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!