sex hikaye

A zöld sárkány gyermekei

játékfilm 93 perc, 35 mm
dráma , krimi , vígjáték színes magyar

Stáb

rendező Miklauzic Bence
  forgatókönyvíró Maruszki Balázs , Miklauzic Bence
  producer Berger József
     
  operatőr Vecsernyés János
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Yu Debin
  Bánfalvi Eszter
  Rátóti Zoltán
  Horváth Erika
     
  Gyártó Mythberg Films
     
  bemutató 2011. április 7.
     

Szinopszis

A kerettörténet szerint a kínaiak eredetileg raktárnak használják az épületet, ahol Yu Debin nemcsak dolgozik, de él is, ám az ingatlan tulajdonosai szeretnék eladni, így a vevőkre várakozó ingatlanos és a dobozok között élő kínai hamar barátságot kötnek.

Az éjjel-nappal a raktárt őrző-védő, fenntartó Debin számára a dobozokkal körülhatárolt kis tér jelenti az otthont, itt van az ágya, konyhája, itt zajlik magányos élete. Ebbe érkezik a pánikbeteg, frissen elvált ingatlanos, aki kezdetben idegenkedve figyeli a kínait, majd szépen lassan feloldódnak a köztük lévő határok. Közös kárhozaton osztoznak: a munkájuk mindkettőjüket a raktárhoz köti, kényszerűen egymásra vannak utalva, noha nem, illetve alig beszélik egymás nyelvét, így a kommunikációjuk speciális nyelvrendszere a raktárban található, különféle abszurd tárgyakat is segítségül hívja. A címadó zöld sárkányról nem sikerült kideríteni, hogy mi is pontosan, várhatóan a kínaihoz köthető fontos történet része lesz.

A kínai segít legyőzni a magyar eluralkodó pánikbetegségét különböző gyakorlatok segítségével, így a két férfi szoros barátságot köt, és mivel a frissen elvált ingatlanost senki nem várja otthon, egyre több időt kezd a raktárban tölteni, munkaidőn kívül is - áll a szinopszisban. A Bánfalvi Eszter által alakított pizzafutárlánynak előbb a kínai kezd vadul udvarolni, majd a kezdetben idegenkedő ingatlanos is feloldódik, és emiatt konfliktus támad a két férfi között, amit csak tetéz, hogy a kínait sakkban tartó főnöke szándékosan szabotáltatja az épület eladását.

Cselekmény címkék

kínai étterem, őrző-védő, pánikbetegség, raktár
Értékelés
 
0 szavazat
kép
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_04.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_08___.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_15___.jpg
filmhu/2009_10/a_zo_ld_sa_rka_ny_gyermekei_25__.jpg
További galériák:

Kapcsolodó cikkek

Költségvetés

160 M huf
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!