sex hikaye

"Parancsolatlan tiszta szívvel"

dokumentumfilm 55 perc,
színes magyar

Stáb

operatőr Marton Frigyes
     

Szinopszis

1996-ban, a 40. évfordulón olyan sorozatot készítettünk Sömjén Antónia rendezővel, amely 1956. október 23. eseményeit szinte percről percre próbálta felidézni. A szereplőket az eredeti helyszínre vittük el, ami érdekes többletet adott a beszélgetésekhez. Hegedűs András, aki 56-ban miniszterelnök volt, a Parlamentben, az egykori minisztertanács üléstermében mondta el, hogy 56 óta nem járt ott. Pethő Tiborral a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai első emeleti erkélyén készítettük az interjút, mert a Magyar Rádió elnökének, Benke Valériának 56-ban ott volt a szobája. Pethő Tibor október 23-án, késő délután órákat töltött ebben az irodában, s erről a teraszról látta az eseményeket. A sorozat legemlékezetesebb részeit emeltük ki most egy hosszabb összeállításba. Az akkori kulcsszereplők közül sajnos sokan - Hegedűs András, Pethő Tibor, Kopácsi Sándor, Vásárhelyi Miklós, Sinkovits Imre - már nincsenek köztünk.
A műsor címe: "parancsolatlan tiszta szívvel", - ez Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán című, mára már klasszikussá nemesedett versének egy sora, amely kitűnően fejezi ki 1956 egészének hangulatát, indíttatását és sodrását.

Értékelés
 
0 szavazat
kép
Nincs kép
Videó
Nincs videó

Linkek

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012