sex hikaye

"Parancsolatlan tiszta szívvel" ("Parancsolatlan tiszta szívvel")

documentary 55 min,
Color Hungarian

Crew

director of photography Frigyes Marton
     

Synopsis

1996-ban, a 40. évfordulón olyan sorozatot készítettünk Sömjén Antónia rendezővel, amely 1956. október 23. eseményeit szinte percről percre próbálta felidézni. A szereplőket az eredeti helyszínre vittük el, ami érdekes többletet adott a beszélgetésekhez. Hegedűs András, aki 56-ban miniszterelnök volt, a Parlamentben, az egykori minisztertanács üléstermében mondta el, hogy 56 óta nem járt ott. Pethő Tiborral a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai első emeleti erkélyén készítettük az interjút, mert a Magyar Rádió elnökének, Benke Valériának 56-ban ott volt a szobája. Pethő Tibor október 23-án, késő délután órákat töltött ebben az irodában, s erről a teraszról látta az eseményeket. A sorozat legemlékezetesebb részeit emeltük ki most egy hosszabb összeállításba. Az akkori kulcsszereplők közül sajnos sokan - Hegedűs András, Pethő Tibor, Kopácsi Sándor, Vásárhelyi Miklós, Sinkovits Imre - már nincsenek köztünk.
A műsor címe: "parancsolatlan tiszta szívvel", - ez Tamási Lajos: Piros a vér a pesti utcán című, mára már klasszikussá nemesedett versének egy sora, amely kitűnően fejezi ki 1956 egészének hangulatát, indíttatását és sodrását.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!