sex hikaye

Magyar sikerek Cannes-ban

a topikot nyitotta: filmhuadmin | 2007. május 22. kedd, 18:57

rendezés  


egy oldalon
41-22  /  41


 
2007. június 24. vasárnap, 22:02 41. | maciekéshauzer
nem értjük, mire célzol. lehet, hogy neked ez a megjegyzésed egy teljes munkanapodat igénybe vette. ..de ami bennünket illet, még a szerénytelenég látszatát vállalva is megnyugtatunk, nekünk jóval kevesebb idő is elegendő egy posthoz. közben még a világot is megforgatjuk, per tangentem.

maciek és hauzer gyorsírók.
 
előzmény: vicc #39
 
 
2007. június 14. csütörtök, 22:23 40. | torolt felhasznalo
Tudod, hogy nincs munkám...
 
előzmény: vicc #39
 
 
2007. június 14. csütörtök, 13:45 39. | vicc
Állati ez a topic:)))))

Szétröhögtem magam!

CC, Maciek, SM, hihetetlen.....
Ti nem dolgoztok???
 
2007. június 12. kedd, 19:09 38. | torolt felhasznalo
Na, már csak Te hiányoztál...
Első olvasatra meg akartam kérdezni, hogy rúgták-e már le a vesédet, de aztán rájöttem, hogy kár Beléd a kérdés is, nem hogy az energia.
maciekéktól már megszoktam a cinizmust, és a maguk művészi kiteljesedését a verbális univerzumom posztmodernizmusában, de Neked mi a bánatos fasz bajod van velem? Mert érdemben, értelmesen eddig vajmi kevés témához szóltál hozzá, de most megint itt tipródsz rajtam? És még ezt is csak félvállról, hobbiból? "Ez is ez nagy semmi". Ebben a mondatban mi nem sántít, kispajtás? Majd küldök Neked egy Tesz-Vesz Szótárat, hogy addig se velem foglalkozz. Tudod ugyanis, hogy mire mondják, hogy meztelen a király? Olvass utána barátom. Rám ugyanis semmilyen értelemben nem értelmezhető, mert én "nem varrattam magamnak" semmilyen "ruhát". És képzeld, nem, nem röstelli se maciek, se hauzer, hogy nyalnak nekem. Egyrészt nem szokásuk röstellni magukat (maxmimum ha elfogyott a töltény futnak még egy kört az erdőben, és megvárják míg találnak egy-egy elszórtat, vagy egy virágot), másrészt (mint azt bizonyára észrevetted, és ezért támogatod őket ilyen kacsintós kommentárral) nem nyalnak. Cinikusan és von achrem elküldenek a kurva anyámba, leproliznak, prosztónak tartanak, és alapvetően úgy gondolják, hogy egy szórakoztató bohóc vagyok. Ezen véleményüket fixnek és megváltoztathatatlannak tartják, és bármilyen alternatíváról egyszerűen sem vitatkozni, sem elgondolkozni nem hajlandóak. Teszik azonban mindezt egyfajta gyermekien együgyű bájjal, mint aki talált egy botot, és hiába van ott a vadiúj villanyvasút, ő azt a botot basztatja, mert azt ő találta. Játszanak vele karmesterest, meg kardozóst, meg mindent, mert ezzel is saját kreativitásukat és szellemüket csillogtatják, és lássuk be, ezért nem lehet haragudni. Az autistákra sem haragszunk, ha nem köszönnek.
De Te?
Hogy a pék faszába' jössz Te ahhoz, hogy engem kritizálj, kispajtás? (Bocs Gézu, csak szófordulat). Kapjál már a fejedhez! Ha van gondolatod, vagy mondandód azzal kapcsolatban, ami itt a topicban TÉMAKÉNT felmerül, add elő, vitasd meg valakivel, aki reagál rá. De akadj már le rólam. Nem ismerlek, valószínűleg nem is AKARLAK ismerni, és ahogy a szavaidból kiveszem, Te sem akarsz velem szorosabb barátságot kötni. Akkor mi áll útjába annak, hogy befogd a pofádat és lenyeld a személyemmel kapcsolatos megjegyzéseidet? Annyi kérdés került itt elő, csak ebben a fórumban... Neked egyikhez sincs gondolatod, csak ahhoz, hogy én meztelen vagyok, és kvázi mindenki, aki egyetért velem, az szégyellheti magát? Mondd, van Neked barátnőd? Vagy legalább kezed? Vagy csak a lábaddal gépelsz, mert deréktól felfelé béna vagy - beleértve egy súlyos agyparalízist is? Komolyan ne haragudj már meg, hogy verbálisan lerúgom most a fejedet, de Te ezt szeretnéd, hogy ha ez a filmhu fórum erről szólna? Hogy egyesek itt egymást kóstolgatják, mások meg hosszan elküldik egyeseket az anyjuk picsájába? Álljunk már meg egy pillanatra! Én egy orbitális bunkó vagyok, ez oké, de ezt már elismertem. Akarsz még lovagolni egy kicsit a témán, mert szerintem már mindenki unja?! Mindenki tudja, hogy Charlie Chan egy tiszteletlen tufa, aki hosszú kommenteket ír, amiben kacifántos és kétes eszmefuttatások találhatók. Tessék, helyetted is elmondtam.
Most pedig szeretném, ha végre kinőnénk az óvodából és egy filmes szakmai lapnak megfelelően filmekről, filmesekről, és filmes kérdésekről vitatkoznánk, mert már kezdem kurvára unni, hogy emberekkel itt egymást alázzuk rommá, mint a kibaszott Parlamentben.

Charlie Chan

UI: Nagyon kérlek, hogy csak akkor válaszolj, ha van mondanivalód egy témával kapcsolatban. Sőt, ne is válaszolj egyáltalán, csak kérdezz, vagy fogalmazz meg véleményt valami filmes kérdésben! Nagyon sajnálom, ha megbántottalak, de aki kuplerájban dolgozik, az ne sírjon, ha megbasszák. Részemről elnézést, és elsikáltnak tekintem a kérdést. Amennyiben tehát tudsz nem velem foglalkozó hozzászólást tenni, tabula rasa. Csak beszéljünk már egy kicsit filmes dolgokról, mert ez kezd egy ilyen hobbi-fájtklábba átmenni, aminek még célja sincs, ráadásul a verekedés is csak egy pankrációs bejáró próba...Engem például érdekelne, hogy Tarr Béla amikor viccet mesél, akkor azt hogyan csinálja? Egy levegőre? Lassan? Vagy szándékosan lehagyja a csattanót?
 
előzmény: simonmagnus #36
 
 
2007. június 12. kedd, 18:36 37. | torolt felhasznalo
A kövi jogdíjas...
 
előzmény: maciekéshauzer #35
 
 
2007. június 11. hétfő, 03:35 36. | simonmagnus
Ugyan. Ez is ez nagy semmi. Charlie Chan (ki is?) meztelen. Nem röstelled magad. hogy nyalsz neki?
 
előzmény: maciekéshauzer #35
 
 
2007. június 11. hétfő, 01:27 35. | maciekéshauzer
sajnos nem tudunk hozzászólni a fesztivál kérdéskörhöz. jó? rossz? a magyar? film? nem tudjuk. (grünwalszky komisszár hibás nem hibás, nem tudni, majd megállapítja a munkásmozgalom) de szállóigét születni látni nekünk sokkal nagyobb dolog, mint kivesézni hazánk mozgókép gyártásának főbb tendenciáit. és a bűnösöket. dobperrrgés. csingcsang legújabb dobása (mi használni fogjuk): "Őszinte legyek. Szarok Szlovákiára." fe-no-me-ná-lis. eztet még schlett istván sas szem juror is első helyen hozta volna ki...

maciekandhauzer
 
2007. június 10. vasárnap, 00:59 34. | torolt felhasznalo
Köszi! Ez szerintem fontos. Én sajnos nem tudtam ilyen jól rávilágítani, de ez az egyik kulcsa annak, ami (sajnos) van. És ilyen szempontból talán jobb is lenne, ha nem lenne. Janisch Attila meg hiába hajtogatja, hogy minden film a közönségnek készül, mert ugyan az underground hiphopnak is van közönsége, de azt az "underground hip-hop" közönségnek hívjuk, nem "a közönségnek". Persze dobálózhatnánk itt ilyen szavakkal, hogy a "mainstream", de akkor meg azért nem lenne sapkánk, hogy magyarul miért nem tudjuk mondani. A lényeg, hogy nekem tetszik ez a gondolat a fesztiválcentrikusságról, és kíváncsi vagyok, hogy a másképp gondolkozók erre mit fognak reagálni. Üdvözlettel:

Charlie
 
előzmény: Jusmurmurandi #33
 
 
2007. június 9. szombat, 17:40 33. | Jusmurmurandi
1. Magyarország vs. Szlovákia? A fene tudja, mi a jobb. Évente „négy” vagy csak „két” film, vagy akármennyi is? Én azért a „kettőre” szavaznék... Mert „két” selejt(!) még mindig jobb, mint „négy”. Már elnézést! És tisztelet a mindig jelenlévő kivételnek! Bár..., mondjuk,
a tavalyi év terméséből melyik az a magyar film, ami ha történetesen nem készült volna el, azzal szegényebb lenne a magyar filmtörténet...?

2. Egy film mellett kritikai alapon fesztiválsikerekkel érvelni, ezt pedig el kellene már egyszer s mindenkorra felejteni. Számtalan példát lehetne hozni olyan magyar filmekre, amelyeket a hazai kritika a földbe döngölt (joggal), ugyanakkor a fesztiválokon sikerrel szerepelt. És vice versa. Olyanokra is van példa, aminek mind a kritika, mind a közönség részéről kedvező volt ugyan a fogadtatása, ugyanakkor a fesztiválok tudomást sem vettek róluk. Pusztán attól már jó lenne egy film, ha díjazzák??? Persze filmpápáink szerint, igen! Nyilvánvaló, hiszen a magyar film egy jól körülhatárolható része fesztiválokra dolgozik. Nem a kritikának, és még véletlenül sem a közönségnek.

Hirtelen nem tudom már melyik éven történt a Filmszemlén. (Úgy 5-6 éve? Aki tud, kérem, segítsen!) Valamelyik szekció zsűrielnöke (sajnos nem emlékszem a nevére, civilben talán filozófus?) történelmi tettet hajtott végre pusztán azzal a kijelentésével, hogy mivel az idei termés annyira szánalmas, ezért nem fognak kiadni első (meg második, harmadik?) díjat. Lett is botrány egyből. Hogy jön itt valaki azzal (főleg A Körön kívülről), hogy hát, úm. beszól a magyar filmnek? Természetesen, igaza volt. Én csak azt fájlalom, hogy ez azóta nem ismétlődött meg még néhányszor. Talán maga az ismétlődő botrány lenne az egyedüli kivezető út!?

A kritika hiába is mutat rá folyamatosan azokra a súlyos hibákra, amiktől vérzik a könyv, a rendezés, sokszor a színészi játék is, meg úgy az egész film, ahogy van. A közönség is hiába marad el. Filmeseink számára ezek a szempontok nem „relevánsak”. Csak az a lényeg, hogy jöjjenek a díjak, hisz akkor lesz pénz a következő filmre is. Persze az is ugyanolyan kiérleletlen, átgondolatlan, minden részletében elnagyolt félmunka lesz. Többekkel egyetemben, én is azt tartom a magyar film legdühítőbb sajátosságának, hogy mégcsak nem is hajlandó a hibáiból tanulni, és úgy fejlődni. Közpénzből sorozatban gyártják a selejtet. Dehát ugye, bevált dolgon ne változtass! ...Úgy látszik a Magyar Film ettől annyira „kulturálisan releváns”.
 
2007. június 9. szombat, 13:17 32. | torolt felhasznalo
Bocs, tudom, hogy nem hozzám szóltál. Ezzel együtt igaz amit mondasz. A dolog bonyolult. Az viszont nem az, hogy senki nem csinál semmit ellene. Én nem a Grunwalskyra szeretnék rászállni, hanem az egész rendszerre, aminek ő is a része. Nem vele van a probléma, hanem azzal, amit képvisel. Nem akarok én rendszerváltást, csak annyit, hogy másokat is hagyjanak élni. De nem teszik. És ebben ő IS hibás.
Őszinte legyek. Szarok Szlovákiára. Nem jobb. Igazad van. De ez e megélhetési filmezés mennyivel jobb? Hogy készül évente négy film, ami nézhető (művész és kommersz kategória)? Hogy a pénzt akkor is szétosztják, ha nincs rá érdemes project? Ahelyett, hogy visszabasznák a könyvet egy kis fejlesztési pénzzel, és azt mondanák, hogy írjátok jóra (a kommersznél legalábbis lehetne ezt így csinálni - márpedig nem hiszem, hogy egy kalapban kellene a kommerszet és a művészetet sorsolni). Nem, ehelyett félérett könyvekre adnak valag pénzeket, aminek hogy őszinte legyek egyáltalán nem vagyok biztos a sorsáról. Valóban film lesz belőle, vagy nyaraló-felújítás? Mindenesetre a kész filmen sokszor nem érződik, hogy mennyi pénzből készült. Szóval igazad van. De én inkább nem néznék magyar filmet, ha ilyen szar. Ugyan nem szerettem a Nightwatchot, de azért dícséretes próbálkozás volt. És az Oroszország. Sokszor inkább egy kisköltségvetésű ilyen erejű dolog, mint egy újabb remake Kabay Barnától.
 
előzmény: csuja #31
 
 
2007. június 7. csütörtök, 20:17 31. | csuja
Teljesen egyetértek az előttem szólóval, azzal a különbséggel, hogy Grün nem ok, hanem okozat. Könnyű egy emberre/néhányra rászállni, és eladni őket főgonosznak és bűnbakoknak, meg persze jól is esik, csak ez annál bonyolultabb szerintem.
Pl ha már szar filmgyártás, akkor Szlovákia. Évi egy/kettő játékfilm készül. Ott biztos nem költ az állam filmgyártásra. Jobb nekik??
 
előzmény: maciekéshauzer #27
 
 
2007. június 7. csütörtök, 13:45 30. | Daihelyon
/Off
Küldtem e-mailt. Nézd már meg mielőbb. Köszi.
 
előzmény: torolt felhasznalo #28
 
 
2007. június 7. csütörtök, 13:30 29. | hucul
Macsek és Csárli!
Szórakoztatóak vagytok, őszintén.
Írjatok többször!
 
2007. június 6. szerda, 22:32 28. | torolt felhasznalo
Válasszatok meg! Aztán már mondhatjátok, hogy monnyak le. De legalább próbájjuk ki!
 
előzmény: maciekéshauzer #27
 
 
2007. június 5. kedd, 16:24 27. | maciekéshauzer
az első kérdésre miszerint te valaki vagy vagy senki, mi nem tudunk válaszolni. de. némiképpen igazad van abban, hogy hozzászólásaidhoz mi csupán brácsa kiséretet szolgáltathatunk olykor. mondandód azonban annyira kirívóan ötvözi a reálist a szürreálissal, a jogosat a légbőlkapottal, a neonaívot az őskomplexszel valamint olyan váratlanul fordulnak érveid saját ellentetjükbe, hogy ezt képtelenek vagyunk szétszálazni, az igazat megvallva szentségtörésnek is tartanánk. ez tényleg úgy jó, ahogy van. egy biztos, a magyar filmgyártásnak egy ilyen összetett figura kiemelt pozícióban ezeregyszer jobbat tenne mint pl.egy grünwalszkij nevezetű népbiztos. legalább szórakoznánk.
 
előzmény: torolt felhasznalo #25
 
 
2007. június 4. hétfő, 21:37 26. | torolt felhasznalo
"Valójában teljesen értelmetlen olyan filmeket gyártani, amelyeket másnap két böfögés közt elfelejtessz. Ami pedig a nagy tömeget érdekli 90%-ban ilyen, te is ezek mellett a filmek mellett kardoskodsz, vagyis 90%-ban ilyenek készülnének a te rendszered szerint." Akkor ki ad kinek a szájába mondatokat?
Ezzel együtt örülök, hogy bizonyos szintig közös nevezőn vagyunk, Tarr Béla meg az ízlések-pofonok kategóriája. Jim Jarmuscht is szokás meghívni Cannes-ba, és ő nem egy ország bruttó GDP-jének fájdalmas százalékát tapsikolja el az agymenéseire. Ja, és a filmjeiben néha van valami szerethető is.
NA! Hát ez az! Te mondtad ki. Bizonyos szintig el kéne kezdeni globálisan gondolkozni. Én nagy rajonja vagyok a magyar filmnek, ami magyar nyelven, magyar színészekkel készül - de lehet költséghatékonyan is filmet csinálni. Spike Lee az első moziját 150ezer dollárból csinálta. Tudom, hogy a low-budget ott 2-5 mill, de nézd már meg, hogy a Csak szexben mit kaptunk 350 milláért, és ehhez képest mit nyújtott az Egy bolond 200-250 ből. Szóval a pénz elbaszása és a filmkészítés nem ugyanaz. Dyga Zsombor bebizonyította, hogy lehet 75 millából is filmet készíteni. A minőségén lehet vitatkozni, de a tartalom ezesetben nem befolyásolta volna a költségvetést. Az, hogy a forgalmazó is rásegített a film megbuktatására nem von le abból az értékből, hogy a film 100 millió alatt el tudott készülni. 250 - 100 millió, az 150. Nem ennyit rak be az állam egy filmbe. Szóval a piac, az csak takarózás egy ponton túl. A Fülke 1 millió dollárból készült. A Memento leforgott volna Magyarországon 250 misiből. És ha egy ilyenbe menne bele az én pénzem, azt mondanám, hogy oké. De nem. Ehelyett itt ezen vitatkozunk, hogy lehet-e vagy sem. Lehetni lehet. De nincs olyan producer, aki kiadná a kezéből egy filmje valós költségvetését, hogy utólag megnézhesd, hol lehetett volna hatékonyságban javítani rajta, és ezzel az állami támogatást minimálisra redukálni (és akkor ezzel egy olyan kompromisszumot mondok, miszerint lehet így filmet csinálni, de legalábbis biztos, hogy ebből az MMK keretből észszerű elosztás mellett 3x ennyi mozi készülhetne).
És bocs, de ki mondta, hogy "a társadalom". Te jelentetted ki. Ez pedig nem így van. Egy ilyen feladatkör nem hiszem, hogy Mari néni szavazatával befolyásolható kellene, hogy legyen. De kicsit fárasztó ez a maffiázás, ami itt zajlik (többek között) ebben a szakmában. A rendszer szabálya nem az, hogy a társadalom választotta volna meg őket, hanem ők céh-szerűen megválasztották egymást (bár némi rés látszik a tendencián, csak kicsit lassú a reform, és nem tudom mennyire etetés vagy sem). Szóval ha nem adok szavakat a szádba, akkor egyszerűen tévesen fogalmaztad meg a meglátást, vagy csak holmi hézagos elméleti hátteret villantottál fel, hogy hogy is KÉNE hogy legyen. (mellesleg az, hogy állami pénz kell a filmkészítéshez, az pont a magyar mutyizós felfogás miatt van, mert ha nem így lenne, sokkal átgondoltabban lehetne a szponzori pénzekből filmet csinálni)
Nem, igazad van, a korszellemben nem kell feloldódni. De ne vizeld már le, ha egy mód van rá. Sokmindennel én sem értek egyet, de az ezen való változtatáshoz értenem és alkalmaznom kell tudnom a korszellemet saját céljaim érdekében. Derogatív vs. konstruktív. Változtatni pedig nem lefelé kritizálással lehet.
 
előzmény: csuja #21
 
 
2007. június 4. hétfő, 21:07 25. | torolt felhasznalo
Szabad nevetni? Vagy Ti komolyan gondoljátok, hogy engem cinkeltek? Mert ha senki nem vagyok, akkor kár emlegetni, ha meg valaki, akkor ciki. Egyébként saját gondolatotok nincs kondoleáláson meg fikázáson túl? Jaj, várjatok, ez olyan mintha beszélgetnénk. De Ti igazából csak ilyen kibic-sportkommentátor-politológus-konzultánsok vagytok. Bocs. Én kérek elnézést. Vegyétek úgy, hogy nem mondtam semmit. Majd szóljatok, ha jön a best of-om, és dedikálom nektek...
 
előzmény: maciekéshauzer #24
 
 
2007. június 3. vasárnap, 02:43 24. | maciekéshauzer
egy utolsót még, hadd: "Mert nem egy út van. És ez nem is Róma. Nem csak oda lehet eljutni, ha elindulsz. "

ez is olyan igaz. meg hogy aki másnak vermet ás, nem biztos hogy beleesik. sőt. (de mi még csak tanuljuk...) m.h.
 
előzmény: maciekéshauzer #23
 
 
2007. június 3. vasárnap, 02:38 23. | maciekéshauzer
jujj és még ezt is, mert ez már most klasszikus: "...a biztos pillanatnak nagyobb értéke van (sajnos), mint a bizonytalan jövőnek.

mesteri.


m.és h. tanítványok
 
előzmény: maciekéshauzer #22
 
 
2007. június 3. vasárnap, 02:33 22. | maciekéshauzer
ezt kell, ezt muszáj újra idéznünk csingcsangtól: "De mondok mást, ami nem magyar, és jobban kiállta az idők próbáját, mint a Szegénylegények. A Diktátor. Vagy a Madarak."

igaza van! sőt! hogy erre még nem gondolt senki...

maciek és hauzer
 
előzmény: torolt felhasznalo #19
 
41-22  /  41

nka emblema 2012