sex hikaye

A magyar animáció a díszvendég Stuttgartban

A 40 éves Kecskemétfilm Stúdió retrospektív programja

2012. május 7. - filmhu
A magyar animáció a díszvendég Stuttgartban

Átfogó retrospektív programot szentel a holnap kezdődő stuttgarti animációs filmfesztivál a magyar animációnak és a 40 éves Kecskemétfilm Stúdiónak - tudatta a Magyar Filmunió.

 

 

Május 8-13. között 19. alkalommal rendezik meg az animációs film nemzetközi ünnepét Stuttgartban. A világszerte „Trickfilm” fesztivál néven ismert dél-németországi seregszemle retrospektív program keretében mutatja be a magyar animációs filmet. A 36 rövidfilmet felvonultató „Why Hungary?” című vetítéssorozatban kiemelt helyet kap a Kecskemétfilm Stúdió, mely idén ünnepli 40. születésnapját.

A fesztivál helyszínéül szolgáló stuttgarti és ludwigsburgi mozikban többek között Cakó Ferenc, Foky Ottó, Gémes József, Gyulai Líviusz, Jankovics Marcell, Macskássy Gyula, Orosz István, Reisenbüchler Sándor, Richly Zsolt, Rófusz Ferenc, Vajda Béla és Varga Csaba alkotásai láthatóak az elkövetkezendő napokban.

leo-es-fred_500


A nemzetközi versenyprogram zsűrijében M. Tóth Géza, az AniMovie versenyprogram zsűrijében pedig Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm igazgatója vesz részt.

A stuttgarti animációs filmfesztivál „Why Hungary?” programja a Magyar Filmunió, a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi részlegének közreműködésével és támogatásával valósul meg.






nka emblema 2012