sex hikaye

Arany Glóbuszt nyert Annette Bening

Díj a Csodálatos Júliának

2005. január 17. - filmhu
1-1  /  2
Arany Glóbuszt nyert Annette Bening
A legjobb színésznőnek vígjátékban vagy musicalben nyújtott alakításért járó Arany Glóbusz díjat idén a Csodálatos Júliában nyújtott alakításáért Annette Bening vehette át, adta hírül az IC Press. A vasárnap este 62. alkalommal megrendezésre került Golden Globe-díjátadáson jelent volt a film rendezője, Szabó István és a film producere Robert Lantos is.

Annnette Bening a díjkiosztón
Ms. Bening nagyon boldog volt, hogy a filmes szakírók idén neki ítélték az Arany Glóbuszt, köszönetet mondott – többek között - a film rendezőjének, valamint Koltai Lajosnak is, a film operatőrének, a többi szereplőnek, valamint a családjának. Ezzel a díjjal egyébként egyre több alapot kap az a sejtés, mely szerint Bening jó eséllyel reménykedhet az Oscar-jelölésben és esetleg díjban is.

Az Oscar után a második legrangosabb nemzetközi elismerés a Golden Globe, idén is a Los Angeles-i Beverly Hills Hotelben került megrendezésre.

A legrangosabb díjakat Martin Scorsese The Aviator (A pilóta) és Clint Eastwood Million Dollar Baby című filmje söpörte be. A Howard Hughes életét feldolgozó opusz lett a legjobb drámai film, Leonardo DiCaprio pedig a legjobb drámai főszereplő díját vihette haza. Scorsese filmje a Brit Filmakadémia díjaira is komoly esélyes. Nyilvánosságra hozták ugyanis a Bafta-jelöléseket: A The Aviator 14 kategóriában lehet befutó február 12-én, köztük a legjobb film, rendező, színész, forgatókönyv, női mellékszereplő (Cate Blanchett), operatőr (Robert Richardson) díjára is esélyes.

Hilary Swank és
Leonardo DiCaprio
Eastwood-ot választották a legjobb rendezőnek, míg a legjobb női alakítás díját főszereplője, Hilary Swank kapta. Ezzel mindkét film alkotói közelebb érezhetik magukat ahhoz, hogy a jövő hónapban esedékes Oscar-kiosztás után sem kell üres kézzel hazamenniük. 

Hilary Swank a díj átvételekor kiemelte, hogy Eastwood mennyire zseniálisan tartotta össze a film körüli munkálatokat, miközben - a színésznő véleménye szerint - ő maga is élete egyik legnagyobb alakítását nyújtotta. 

A musical-vígjáték kategóriában a legesélyebbnek tartott Jamie Foxx-ot választották a legjobb színésznek Ray Charles figurájának megformálásért Taylor Hackford életrajzi filmjében. A külföldi filmek versenyét a The Sea Inside című spanyol eutanázia-dráma nyerte Alejandro Amenebar rendezésében.

Robin Williams
A Kerülőutak (Sideways, hazai bemutató: február 3.) című keserédes komédia a legjobb vígjáték és a legjobb forgatókönyv díját nyerte, mely szintén mindig szóba kerül, amikor az Oscar-díjról folyik a szó.

A Közelebb (Closer, hazai bemutató: február 17.) című film, az év egy másik nagy Oscar-befutója, két színészt: Natalie Portman-t és Clive Owen-t segítette a legjobb női és férfi mellékszereplő Golden Globe-díjához.

A Golden Globe díjkiosztón - miként azt már korábban bejelentették, - Robin Williams színészi életművéért Cecil B. DeMille-díjban részesült. A színészt már 11-szer jelölték Arany Glóbuszra, és ötször meg is kapta a díjat. Tavaly Michael Dougles-t, azelőtt pedig Gene Hackman-t tüntették ki.  





1-1  /  2

nka emblema 2012