sex hikaye

Athénban a Tejút

Magyar filmek fesztiválkörúton

2007. szeptember 17. - filmhu
Athénban a Tejút
Fliegauf Benedek legújabb filmjét az athéni nemzetközi filmfesztivál mutatja be a Cinema on the Edge elnevezésű programjában. A vlissingeni filmfesztiválon Bollók Csaba, Goda Krisztina és Szász János játékfilmjeit vetítik - tudtuk meg a Magyar Filmuniótól.

Fliegauf Benedek locarnói Arany Leopárddal kitüntetett Tejút című filmje Görögország egyik legnagyobb nemzetközi filmünnepére kapott meghívást - közölte a Magyar Filmunió. Szeptember 19 - 30. között rendezik meg Athénban a 13. Opening Nights filmfesztivált.

Az első „ambient film” az athéni fesztivál Cinema on the Edge elnevezésű válogatásába kapott meghívást. A nagy nemzetközi elismertségnek örvendő athéni seregszemle ebben a válogatásában a filmművészet határait feszegető forradalmi alkotásoknak biztosít teret.Fliegauf Benedek 2004-ben Dealer című filmjével megnyerte az athéni seregszemle fődíját, az Arany Athénét.

Szintén a Filmuniótól kaptuk a hírt, hogy "Filmek a tengernél" mottóval tartják immáron 9. alkalommal Hollandia nagyszabású nemzetközi filmfesztiválját Vlissingenben. Az Északi-tenger kikötővárosában szeptember 14-én kezdődött filmünnep témája az irodalom és film kölcsönhatása.

Szász János Csáth Géza műveiből készített, Ópium – Egy elmebeteg nő naplója című rendezése kapott meghívást a versenyprogramba. A vlissingeni fesztiválon versenyen kívül mutatják be Bollók Csaba Iszka utazása és Goda Krisztina Szabadság, Szerelem című munkáját.

Bővebb információk a Magyar Filmunió honlapján.



Címkék

hír



nka emblema 2012