sex hikaye

Az Északi-tengeren foroghat a Womb

Megvan a Womb helyszíne  

2008. április 7. - filmhu
Az Északi-tengeren foroghat a Womb
Fliegauf Benedek filmterve, a Womb bekerült az cannes-i produceri Atelier fórumra. A Womb már kész forgatókönyv formában érkezik majd Cannesba, sőt a helyszín is megvan már. Cillian Murphy viszont nem játszik a filmben.
Mint arról hírt adtunk , Fliegauf Benedek filmterve, a Womb bekerült a cannes-i produceri műhely, az Atelier projektjei közé. Az évente 14-15 kiemelt projekt megvalósulását segítő Atelier általában tehetséges pályakezdőknek segít érvényesülni, az idén is a hét kiválasztott terv gazdája volt elsőfilmes rendező.

Fliegauf Benedek ezen már túl van, olyannyira, hogy locarnói Arany Leopárd-díjas filmjének, a Tejútnak köszönheti az Atelier-s sikerét is: Georges Goldernstern igazgató a megtekintése után döntött Fliegauf meghívásáról, amikor a német koprodukciós producer, a Razor Films elküldte neki a Womb forgatókönyvét.

Erről maga a rendező informálta a Filmhut, és elmondta azt is, a Womb már jó két éve túljutott a filmterv fázisán. Megvan például már a helyszín: Németországban, az Északi-tengernél ad otthont a minden bizonnyal egyedi szerelmes történetnek. A színészekről még semmi biztosat nem lehet tudni, csak azt, hogy angol szereplőválogatás lesz, és hogy a sajtóhírekben a Womb-mal kapcsolatban felbukkanó Cillian Murphy nem játszik a filmben. Fliegauf másik régi terve, a Tündérkör pedig egyelőre pihen.

Mi lehet akkor az Atelier haszna, jelentősége? Fliegauf szerint főképpen filmdiplomáciai sikerről beszélhetünk, illetve mindig létezik a létezőnél egy jobb gyártási, forgalmazási ajánlat, míg Muhi András, a magyar koprodukciós Inforg Stúdió vezetője a filmkészítés napi gyakorlatából fakadó szempontokra hívja fel a figyelmet; egyrészt nem árt mindig több lábon állni, másrészt a filmkészítés-finanszírozás folyamata mindig újabb és újabb kapcsolatokat kíván. Az európai filmes porondra már szerencsésen belépett Fliegauf egy kevés szereplős nagy piacon kell, hogy érvényesüljön, amely "olyan, mint a tőzsde", minden alkotó ázsióját folyamatosan emelni kell, mindig szem előtt kell lenni.

Ezért fontos igazán az Atelier, ráadásul az Inforg egy kalap alatt más magyar tehetségek érvényesülését is segítheti. "Cannes és Berlin filmfesztiváljain egy sikeres nap egy fél év irodai munkájával ér fel." - emelte ki végezetül Muhi András a személyes találkozások, munkakapcsolatok, így az Atelier jelentőségét is.

Címkék

hír



nka emblema 2012