sex hikaye

Fliegauf Benedek a ScreenDailyben

Csupán ember

2007. november 14. - filmhu
Fliegauf Benedek a ScreenDailyben
Fliegauf Benedek Tejút című filmjének sorsát – a rendező korábbi sikereinek köszönhetően – a nemzetközi filmszakma is fokozott érdeklődéssel kíséri.  A rendező a ScreenDailynek nyilatkozott a filmről, valamint szót ejtett készülő filmjéről,  a Womb-ról is.
„Sokan azt mondják hogy az egész csak blöff, üres formalizmus és semmi több, mások szerint ez egy modern remekmű” – nyilatkozza Fliegauf a Tejút-ról.  A film, mely a Screen szerint egyeseket Laurie Anderson, David Lynch, Allan Watts vagy akár Kurt Vonnegut munkásságára emlékeztet, számos díjat tudhat a magáénak – a rendező többek közt elnyerte az Arany Leopárd díjat a Locarnói Filmfesztivál „Napjaink Filmművészei” elnevezésű szekciójában. 

A fraktáljelenségre építő Tejút  a  rendező víziója az  emberiség mérhetetlen önteltségéről- derül ki a cikkből. „Az emberi faj csak egy a bioszférában. Úgy viselkedünk,  mintha VIP vendégek lennénk ezen a bolygón, pedig nem vagyunk azok. A filmben az emberek olyanok, mint valami kicsiny, törékeny kis lények.”
A Tejút kilenc hónap leforgása alatt készült el;  Fliegauf az MMKA-tól kapott 17 millió forint támogatást, a produkció maradék költségét egy ismeretlen személy állta.

A rendező a filmet további  fesztiválszereplésekkel  és egy kiállítással szeretné népszerűsíteni, amely a film hivatalos bemutatóját követné a jövő februári filmszemlés premier után. „Ez egy amolyan multimédiás projekt lesz. Az igazi lehetőségeket a  CD és DVD forgalmazásban látjuk.”

A rendező következő filmje, a Womb,  már előkészületben van. „A Womb tulajdonképpen szerelmesfilm lesz, az első olyan alkotásom, melynek ez az érzés áll a középpontjában” – nyilatkozta már korábban a filmhunak Fliegauf , aki ezzel az alkotással a Tejút-énál nagyobb közönséget szeretne majd magáénak tudni. A rendező a filmet saját bevallása szerint teljesen más hangvételűre tervezi, mint a  Dealer-t. A Womb a német Razor’s Film és az Inforg stúdió koprodukciós vállalkozása.

Címkék

hír



nka emblema 2012