sex hikaye

Az Ópium Madridban

Gyarmathy Lívia, Kántor László a zsűriben

2008. április 3. - filmhu
Az Ópium Madridban
A madridi filmfesztiválon Szász János, Koltai Róbert és Jancsó Miklós alkotásait vetítik. A nemzetközi zsűri munkájában Gyarmathy Lívia filmrendező és Kántor László producer is részt vesz - adta hírül a Magyar Flimunió.

Madridban a hetedik művészeté a főszerep: március 28-án kezdődött és április 5-ig tart a nemzetközi filmfesztivál számos magyar mozgóképpel a műsoron.

A nagysikerű sevillai szereplés után újból láthatja a spanyol közönség, ezúttal Madridban, Szász János Ópium – Egy elmebeteg nő naplója című filmjét. A 2007-es Magyar Filmszemén Szász János a Csáth Géza adaptációért a legjobb rendező díját nyerte el. A filmbeli Gizella felejthetetlen megformálásért Kirsti Stubo norvég színésznő Moszkvában és nemrég Portóban is elnyerte a legjobb színésznő díját. Szász Jánost a portói filmfesztiválon a legjobb filmet illető Manoel de Oliveira-díjjal tüntették ki.

Az Ópium hamarosan újra látható lesz Amerikában is: a májusban megrendezendő seattle-i filmfesztiválra kapott meghívást, mely az Egyesült Államok legfontosabb filmfórumainak egyike.

A madridi filmfesztiválon láthatja először a spanyol publikum 2007 nagy közönségsikerét, Koltai Róbert Megy a gőzös című vígjátékát. A vérbő komédiát a rendező-főszereplő Koltai Róbert személyesen mutatja be a madridi közönségnek. Az információs programban látható Jancsó Miklós legutóbbi, Ede megevé ebédem című alkotása.

A FilmaMadrid fesztivál zsűrijében Gyarmathy Lívia filmrendező és Kántor László producer is részt vesz. Ebből az alkalomból Gyarmathy Lívia öt alkotását tűzi műsorra a madridi seregszemle.
 
A március utolsó napjaiban kezdődött spanyol filmfesztivál életműdíjjal tisztelgett Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr munkássága előtt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012