sex hikaye

Dokumentumfilm készül a magyar HBO-n

Sós Ágnes: Szerelem patak

2012. október 3. - filmhu
Dokumentumfilm készül a magyar HBO-n

Az HBO Hungary és a Magyar Nemzeti Filmalap hosszútávú együttműködésbe kezdett, melynek keretében több magyar dokumentumfilmet hoznak létre közösen. Az első film, amely az együttműködés keretében valósul meg, Sós Ágnes Szerelem patak című rendezése, egy sajátos hangvételű dokumentumtanulmány a szerelemről és a vágyakozásról, amely a romániai vidéken egy magyarajkú falucskában készül, és
szereplői felett már jócskán elszállt az idő.

 

A mélyen érzelmes, helyenként sokkoló és szabadszájú alkotás a 80 év feletti, javíthatatlan romantikus Dénes szerelmi és szexuális kalandjait követi nyomon a falubéli asszonyokkal, akik legintimebb gondolataikat és álmaikat fedik fel a kamerának.

A Szerelem patak mulatságos, meglepő és szívmelengető; azt mutatja be, hogy egy letűnt kor szerelmi játékai és románcai miként virágzanak még ma is egy távoli vidéki faluban.



Sós Ágnes: Láthatalan húrok - előzetes

Antony Root, az HBO Europe saját műsorokért és gyártásért felelős Executive Alelnöke nyilatkozta a filmről: „Nagy örömünkre szolgál, hogy másodszor is együttműködhetünk Sós Ágnessel a csodálatos Láthatatlan húrok: A tehetséges Pusker nővérek című film elkészültét követően. Sós Ágnes ismét éles szemmel és nagy filmes tapasztalattal mutat be különleges karaktereket és világukat.”

Andy Vajna, a nemzeti filmipar megújításáért felelős kormánybiztos elmondta: „A társfinanszírozás lehetővé teszi, hogy a Szerelem patak és az azt követő közösen készítendő dokumentumfilmek mind moziban, mind a televízióban bemutatásra kerüljenek. Így ezek a filmek a legszélesebb közönséghez jutnak majd el.”

sosagnes orult szerelem ez 500

Sós Ágnes: Őrült szerelem ez


Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója hozzátette: „Célunk az olyan minőségi filmek támogatása, amelyek vonzóak lesznek a magyar nézők számára, és nemzetközi téren is megállják a helyüket. A Szerelem patak elbűvölő mese egy idős özvegyemberről, aki elindul új feleséget keresni. Ahogyan végiglátogtaja a falujabeli asszonyokat, újraéli a testi és lelki szerelem legmélyebb és legdrámaibb titkait. Kedves párkeresési történet egy erdélyi faluból könnyes bájjal és humorral fűszerezve.”

Sós Ágnes korábbi díjnyertes dokumentumfilmjei: Van a börtön, babám…, Teri nagyi és a Tőkések vagyunk, vagy mi.

 






nka emblema 2012