sex hikaye

Fliegauf filmterve díjat nyert Cannes-ban

Kieslowski-díj a Wombnak

2008. május 22. - filmhu
Fliegauf filmterve díjat nyert Cannes-ban
Fliegauf Benedek nyerte el a Script East forgatókönyv fejlesztő fórum díját Womb című nemzetközi koprodukcióban készülő filmtervével. A Krzysztof Kieslowski-díjat a fiatal magyar rendező személyesen vette át Cannes-ban - adta hírül a Filmunió.

Fliegauf Benedek nyerte a Script East forgatókönyvíró fórum díját, melyet Cannes-ban adtak át szerdán. A Dealer és a Tejút rendezője a német-angol-magyar-francia koprodukcióban készülő Womb (Anyaméh) című új filmtervéért kapta a legjobb közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat. Az elismerés sorsáról az európai filmszakma jeles személyiségei döntöttek. A háromfordulós workshopon, melynek Cannes-ban volt az utolsó állomása 8 közép-európai országból érkezett 12 filmterv vett részt. A Script East-et idén rendezték meg második alkalommal.

Jelenet a készülő filmhez

Fliegauf készülő alkotása, az angol nyelvű Womb szerelmesfilm. Két ember több mint egy évtizedet felölelő szimbiotikus kapcsolatát dolgozza fel. A szereplőválogatás június közepén Londonban, a forgatás pedig a tervek szerint október közepén kezdődik.

„Nem hittem a forgatókönyv fejlesztésnek ebben a formájában, de a Script East-nek köszönhetően kellemesen csalódtam.” - nyilatkozta Fliegauf Benedek a cannes-i díjazást követően. „Remélem, hogy a film javára szolgál majd az a hosszú folyamat, mely során elkészült a végleges forgatókönyv, ez ugyanis a tizedik változat.” A Script East zsűrije indoklásában kiemelte a forgatókönyv filmvászonra kívánkozó érzelmi telítettségét, valamint azt, hogy a várhatóan mély és megindító film jelentősen hozzájárul a filmben felvetett kérdések közös továbbgondolásához.

Fliegauf Benedek új filmterve a Script East mellett a Cannes-i Filmfesztivál „Atelier” elnevezésű fejlesztő programjára is meghívást nyert. A tehetséges ifjú alkotók filmterveinek támogatására 2005-ben létrehozott „Atelier” célja, hogy a cannes-i fesztivál keretében kedvező feltételeket biztosítson a filmtervek megvalósításához. A 15 projekt meghívásos alapon került be idén is az Atelier-be: Fliegauf előző filmjét, a locarnói díjas Tejút-at látva hívták meg a szervezők Fliegauf Benedeket Womb című forgatókönyvével Cannes-ba.



Címkék

hír



nka emblema 2012