sex hikaye

Franciaországban a Tejút

Paris Cinéma

2008. július 2. - filmhu
Franciaországban a Tejút
Fliegauf Benedek többszörös díjnyertes ambient filmje Párizsban és Marseille-ben is látható lesz - adta hírül a Magyar Filmunió.

A hetedik művészet tengerébe meríti alá a francia fővárost a Paris Cinéma nagyszabású filmfesztivál. Július elsején kezdődik Párizs kilenc kerületében a filmművészet kiválóságait Párizsba invitáló rendezvény. A 2003-ban alapított Paris Cinéma-n, amely a párizsi nyár előkelő kulturális eseménye, Fliegauf Benedek Tejút című műve az első magyar játékfilm, amely a fesztiválon versenyez. A többszörös díjnyertes ambient filmet július 7-én mutatják be a mindössze tíz alkotást felvonultató versenyprogramban. A tízezer eurós fődíj mellett, melyről a közönség dönt, a szakmai zsűri díjáért is ringbe száll Fliegauf rendezése Párizsban.

A párizsi bemutatót követően a Tejút Marseille-ben lesz látható. Fliegauf alkotása a Fidmarseille filmfesztiválra is meghívást kapott. A komoly szakmai elismertségnek örvendő marseille-i rendezvény „Traduire l’Europe” válogatásában tűzik műsorra Fliegauf Benedek legutóbbi filmjét. 

A fesztiválokról bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.



Címkék

hír



nka emblema 2012