sex hikaye

Hajdu Szabolcs legkorábban februártól forgat

Gyengéden kezelve

2007. augusztus 24. - filmhu
Hajdu Szabolcs legkorábban februártól forgat
Hajdu Szabolcs negyedik nagyjátékfilmjének forgatása augusztus 23-án vette kezdetét a Fekete-tengeri partoknál, adta hírül tegnap a Cineuropa , a hírrel ellentétben azonban csak februárban kezdenek el forgatni - tudtuk meg a film egyik producerétől Angelusz Ivántól.

A magyar-német-angol koprodukcióban készülő film Hajdu Szabolcs-opus a Bibliothéque Pascal forgatása előreláthatólag februárban kezdődik tudtuk meg Angelusz Ivántól (Katapult Film) a film egyik producerétől. Egy korábbi interjúnkban Kovács Gábor a Bibliothéque Pascal gyártásában szintén érdekelt Filmpartners vezetője azt nyilatkozta, a film forgatási munkálatai augusztus végétől indulhatnak el – akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a külföldi partnerek által vállalt költségvetési hányad teljesítésére az előre tervezettnél csak később kerül sor.
 
„A film büdzséjét kétharmad részben a Filmpartners és a Katapultfilm biztosítja, további egyharmad a külföldi koprodukciós partnereket is hozó Hámori András vezette H2O Motion Pictures-től érkezik. A magyar felek a rájuk eső részt már összehozták, a külföldi partnerek – szerződésben garantált – költségvetési hányadára augusztus folyamán adtak be pályázatokat, és mivel a forgatás tervezett kezdetéig nem állt össze a fedezet, elsősorban a német partner kérésére úgy döntöttünk, pár hónappal eltoljuk az indulást” - mondta el a filmhu érdeklődésére Angelusz Iván.

Hozzátette, a köztes idő nem telik munka nélkül, Hajdu Szabolcs bizonyos – produceri szempontból hasznos – ötleteket integrál a forgatókönyvbe. „Ez ugyanis egy sokszereplős történet, változatos helyszínekkel, így gyártási szempontból sok tényezőt kell összehangolni, és számos lehetőséget végig kell gondolni.”

A korábban Smooth Operator - Gyöngéd kezelés munkacímen futott Bibliothéque Pascal egy romániai magyar lány, Gajdó Mona (Török-Illyés Orsolya) viszontagságos kalandjait meséli el, aki kénytelen egyedül felnevelni lányát.

Mint azt korábbi interjúnkban Kovács Gábor elmondta, a film teljes költségvetése mintegy 2,5 millió Euro, amelyből negyedmilliót az Eurimages biztosított. A film operatőre Nagy András, továbbá Török-Illyés Orsolya mellett szerepet kapott a Fehér tenyérben is remeklő Gheorghe Dinica és Oana Pellea is.

Az alkotók nagy elvárásokkal indulnak neki a Bibliothéque Pascal-nak, Kovács Gábor szerint a - többek között Erdélyben, Budapesten és Londonban forgatandó - film eséllyel pályázhat majd egy cannes-i beválogatásra. 



Címkék

hír


(4) 
Hozzászólások
4-2  /  4
2007. szeptember 3. hétfő, 12:06#4| sakira
kedves filmcsillag ilyen alapon minden filmrendező, akinek "jól áll a szénája" és hidd el vannak egy páran nyilatkozhatná ezt. Vagy a producere. A legtöbben mégsem teszik. Sőt én most találkoztam ilyesmivel először. És még ha tutira le is van vajazva, akkor sem értem, hogy minek lenyilatkozni.

Ez csak a rendezőt, a filmjét, meg a fesztivált minősíti. Pedig Hajdu Szabit jó rendezőnek tartom és esélyesnek, hogy versenybe kerüljön az új filmjével Cannes-ban.

Ami Cannes-t illeti, nincsenek illúzióim, de hogy látatlanban beválogatnának filmeket...azt azért nem hinném.
 
Előzmény: filmcsillag #3
 
2007. augusztus 30. csütörtök, 17:44#3| filmcsillag
Cannesban a legtöbbször nem a film minősége, hanem a rendező személye dönt. Különösen igaz ez olyankor, amikor a fesztiváligazgatónak látatlanban kell döntenie a versenyprogramról.

Hajdu Szabinak olyan jól áll a szénája most Franciaországban, hogy akár a versenyprogramba is bejuthat - látatlanul, pusztán a neve alapján. Tehát nem teljes sületlenség ilyet nyilatkozni még a forgatás előtt.

Az érem másik oldala, hogy bármilyen jól is sikerül a film - még szükség lesz egy erősen lobbizó nemzetközi forgalmazóra (pl. Wild Bunch) a Cannes-i beválogatáshoz.
2007. augusztus 24. péntek, 21:01#2| dawg
A magyar egy hulye nep. Erre mar igazan rajohettel volna :D
 
Előzmény: sakira #1
 

nka emblema 2012