sex hikaye

Ismét Arany Medált ad a közönség

A rendhagyó művészeti díj hat éve létezik

2014. december 8. - filmhu
Ismét Arany Medált ad a közönség

Az idén hatodik alkalommal átadott, közönségszavazáson alapuló művészeti díjat veheti át kedden Bálint András színész-rendező és Zomborácz Virág rendező is a Bethlen Téri Színházban.

 Az Arany Medál-díjat az idén hatodik alkalommal adják át, az elismeréseket, a tavalyi díjátadóhoz hasonlóan, ez alkalommal is a Bethlen Téri Színházban vehetik át a művészek - közölték a szervezők az MTI-vel. A közönségdíjat Mészáros Márton újságíró alapította 2008-ban. Az elismerést több kategóriában adják át a közönség szavazatai alapján.

A díjat - amely idén egy szárnyas nőalak fáklyával - az igazi művészi értéket közvetítők felkarolásáért és elismeréséért ítélik oda. Bárki leadhatta szavazatát arra a művészre, akiről úgy gondolja, hogy kiemelkedő munkát folytatott az idei évben. A közönségnek egy hónap állt rendelkezésére, hogy online elküldje szavazatát az általa preferált művészekre. A feltételek szerint kizárólag élő személyre lehetett szavazni, és az elmúlt év alkotásaihoz, írók esetében kötetmegjelenéshez, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, színpadi darabban nyújtott közreműködéshez kötött az érvényes szavazat. Az idén több mint tízezer szavazat érkezett.

Az életműdíjat Bálint András Kossuth-díjas színész-rendező, a Radnóti Színház igazgatója veheti át a keddi ünnepségen. Az év írójának odaítélt Arany Medál-díjat Dragomán György nyerte el, akinek Máglya címmel jelent meg regénye az idén. Az év rendezője Zomborácz Virág, az Utóélet című film alkotója. Az év hazai színésze László Zsolt, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, színésznője Tompos Kátya, a Nemzeti Színház művésze. Az év legígéretesebb fiatal tehetségének járó elismerést Szabó Erika, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója nyerte el.

aranymedal

A tavalyi Arany Medál nyertesei: Tenki Réka, Molnár Piroska és Háy János

Szavazott a közönség a külföldi művészekről is. A legnépszerűbb Matthew McConaughey és Emma Thompson lett a Csillagok között, illetve a Banks úr megmentése című film révén.  A kezdeményezést számtalan színházi, kritikai portál, valamint többek között a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Rózsavölgyi Szalon, a Spinoza Színház is támogatja.

A Bethlen Téri Színházban tartandó díjkiosztó házigazdája Juhász Anna irodalmi szervező, kulturális menedzser lesz, aki évek óta tart irodalmi esteket történelmi kávéházainkban.






nka emblema 2012