sex hikaye

Off Hollywood: Hajdu Szabolcs új filmje

Fehér tenyér rendezőjétől

2007. november 15. - filmhu
Off Hollywood: Hajdu Szabolcs új filmje

Hajdu Szabolcs, a Macerás ügyek, a Tamara és a Fehér tenyér rendezője eredetileg tévéfilmet szeretett volna rendezni Garaczi László Április című írásából, ám végül egy, az eredeti irodalmi szöveg történetéhez alig hasonló mozifilm lett a végeredmény.

Mint azt Garaczi Lászlótól megtudtuk, Április című forgatókönyvét Plazma című drámájából készítette. A darabnak egyébként november 17-én szombaton lesz  a premierje a KoMa Társulat előadásában a Bakelit Multi Art Centrumban (Bp. XIX. Soroksári út 165 - keresztül a gyárudvaron).

A filmet gyártó Lagunafilm 42 millió forintot nyert a 2006-os tévéfilm pályázaton, majd további 10 milliót a tévéfilmek játékfilmváltozatát támogató pályázaton. A gyártásban részt vett a Bodzsár István vezette Unio Film is, és a Magyar Televízió vállalta az eredeti tévéfilm bemutatását.


Időközben az anyag annyira formálódott, hogy a címet több alkalommal változtatták: a filmhu először Adel versus Friday munkacímen adott hírt a készülő tévéfilmről, majd a forgalmazási támogatást Roham címre vették fel, míg végül Off Hollywood címmel kerül mozikba a négy kópia.

A magyar filmpremierek ismerős részletei

Garaczi műve egy rádiós április elsejei tréfára épül, Hajdu Szabolcs alaposan átdolgozott forgatókönyve azonban egy bemutató előtt álló fiatal rendezőlány, Bódi Adél egy napját mutatja be. Az esti filmpremier körül forog minden: rádióinterjú, megbeszélések, meghívó-egyeztetések, és végül a nagy esemény: a Nem, hanem című képzeletbeli film ősbemutatója. Meghajlások, ügyetlen beszédek, kényszeredett mosolyok, lézengő emberek a fogadáson - minden magyar filmpremier ismerős részleteiből épül fel Hajdu Szabolcs kamaradarabja.

A főszerepet Hajdu Szabolcs felesége, Török Illyés Orsolya alakítja, mellette az alternatív színházi körökből (TÁP, Szkéné, Pintér Béla társulat) ismert Thúróczy Szabolcs a producer szerepében, Kamondi Zoltán Kísértések című filmjéből Miklós Marcell alakítja a béna rádióriportert. A klasszikus Hajdu Szabolcs színészek: Nyitrai Illés, Szabó Domokos, Csonka Valter és Vásári József sem maradtak ki. Az opeatőr Nagy András, a film zenéjét Márkos Albert szerezte.

A film november 29-én kerül mozikba négy kópiával, lesz belőle Filmhu Filmklub is, vélhetően november 27-én a Toldi moziban, amint biztosat tudunk, jelentkezünk, addig is nézzétek meg a film plakátját erre a linkre kattintva.



Címkék

hír



nka emblema 2012