sex hikaye

Valenciai elismerés a The Counterpart-nak, mégsem állítják le a filmgyári privatizációt

Keddi gyorshírek

2009. június 29. - filmhu
Valenciai elismerés a The Counterpart-nak, mégsem állítják le a filmgyári privatizációt
Nemes Jeles László kisjátékfilmjét elismerő oklevéllel méltatták Valencia-ban, nem tartotta parlamenti vitára alkalmasnak az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának többsége az állami filmstúdiók privatizációjának végleges leállításáról szóló törvénymódosító javaslatot, és világsztárok is játszanak Koltai Róbert legújabb koprodukcióban készült filmjében.

Valenciai elismerés Nemes Jeles Lászlónak

A hétvégén zárult valenciai Cinema Jove nemzetközi filmfesztivál zsűrije elismerő oklevéllel méltatta Nemes Jeles László The Counterpart című rövidfilmjét – tudatta a Magyar Filmunió. Az alkotás jelenleg a trieszti Maremetraggio filmfesztiválon versenyez, az olaszországi seregszemle másik magyar résztvevője Salamon András Meséld el… című rövidfilmje. Az Inforg Stúdióban készült The Counterpart nemsokára a horvátországi Zabok középkori várában megrendezett Tabor Filmfesztiválon, majd a spanyolországi Benicássim nyári fesztivál rövidfilm válogatásában kel versenyre.




Világsztárok játszanak Koltai Róbert új filmjében

Szeged néhány napra Londonná változik a nyár végén – adta hírül az MTI. A dél-alföldi városban forgatják Koltai Róbert legújabb filmjének nagy részét, az angol fővárosban játszódó helyszíneket is. A Magic Boys című vígjátékot Koltai Róbert rendező mellett fia, P. Koltai Gábor mint producer jegyzi. A magyar-brit-kanadai koprodukcióban szerepel Michael Madsen, Tarantino Kill Billjének sztárja, az egykori Hegylakó Adrian Paul, illetve a rhythm and blues énekesnő Jamelia is. Bővebb információ a KultúrPart-on.




Mégsem állítják le a filmgyári privatizációt

A mozgóképtörvény módosításáról szóló indítványról a Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottság Halász János előterjesztése nyomán szavazott. A testület alelnöki tisztségét is ellátó fideszes képviselő tervezete kimondta: a Budapest, a Hunnia és az Objektív Filmstúdiók tartós állami részesedése nem idegeníthető el, ezzel a három társaság privatizációja lehetetlenné vált volna. A hétfői ülésen a Pénzügyminisztérium vagyongazdálkodási osztályának képviselője, Szalai Krisztina jelezte, a tárca nem támogatja a törvénymódosítást. A részletek a KultúrPart cikkében olvashatók.






nka emblema 2012