sex hikaye

Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Producerek Szövetsége

A Palace Cinema ügyében

2011. január 25. - filmhu
Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Producerek Szövetsége

A Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult a Magyar Producerek Szövetsége, hogy a hivatal vizsgálja meg, a Cinema City International közelmúltban történt mozifelvásárlása nem sérti-e a magyar, illetve az európai uniós szabályozást, egyben szorgalmazzák a Filmtörvény módosítását is a magyar filmek érdekében - írta Kálomista Gábor, a szövetség elnöke hétfői közleményében.

 

A Cinema City International 28 millió euróért vásárolta fel a Palace Cinemas magyarországi, csehországi és szlovákiai érdekeltségét. A cég akkori közlése szerint az ügylet keretében a Cinema City 15 multiplex moziban 141 termet szerzett meg, s ezzel a cég Európa harmadik legnagyobb mozihálózatává vált.

A Cinema City a felvásárlás után hét országban 90 multiplex mozit üzemeltet, 866 teremmel.

Kálomista Gábor az MTI-nek elmondta: Magyarországon a társaság megvásárolta a Palace Westend mozit, a Palace Mammutot, a Palace MOM Parkot, a Palace Camponát és a Palace Kossuth mozit. Az eddig tulajdonában lévő mozikkal együtt így már a magyarországi multiplex mozik mintegy 90 százalékával a Cinema City International rendelkezik. Emellett - tette hozzá az elnök - felügyeletet szerzett a társaság a Palace Lurdy Ház, a Palace Pólus Center, a Palace Duna Plaza mozik, valamint a nyíregyházi, a kecskeméti és a tatabányai Palace mozik felett.

A szövetség elnöke elmondta: ez veszélyeztetheti a magyar filmek forgalmazását, mivel - mint mondta - a Cinema City International jellemzően az amerikai TOP 10 filmeket veszi alapul. Így a döntéshozókat arra kérik, hogy a magyar film védelme érdekében módosítsák a Filmtörvényt, és terjesszék ki azt a forgalmazási területre is.

 

(fotó: Penorác Károly)






nka emblema 2012