sex hikaye

Rocklexikon I. - Az Omega és az Illés (Rocklexikon I. - Az Omega és az Illés)

documentary
Color Hungarian

Crew

director Zs. Csaba Varga , Tamás Seres
  director of photography Tibor Klöpfler , Bence Fazekas , András Ángyán
     

Synopsis

A rock az egyik legátfogóbb könnyűzenei irányzat. De egykor több volt annál: forradalom, amelyben az ifjúság világmegváltó indulatai kaptak hangot. De mi lett vele azután, hogy a lázadás szórakoztatássá szelídült?

Az MTV népszerű riport-dokumentumfilm sorozatának epizódjaiban a magyar könnyűzene legendás alakjai mesélnek életútjukról, pályatársaikról, hitvallásukról.

A sorozat első darabjában Benkő László és Szörényi Levente szólal meg. Mindketten a beat-korszakból indultak, mindketten önálló fejezetet nyitottak zenetörténetünkben, és mindketten töretlenül népszerűek ma is. Személyükön keresztül két legendás magyar formáció: az Omega zenekar és az Illés együttes történetével is megismerkedhetünk. Az archív felvételritkaságokkal illusztrált portréfilmek sok újdonsággal is szolgálnak, megtudhatjuk például, hogyan zajlott az Omega koncertje két évvel Csehszlovákia megszállása után a prágai Vencel téren, ill. mostanában milyen az élete ?a kis Buddy Holly?-ként induló Szörényi Leventének. A filmek megtekintése után óhatatlanul a fülünkben marad: ?Igen, jött egy gyöngyhajú lány?? vagy pedig ?Azt hiszed, hogy nyílik még a sárga rózsa??.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!