sex hikaye

6 nap (6 nap)

experimental movie 50 min, video
experimental B & W Hungarian

Crew

director László Csáki , Manuéla Maráczi
  writer Manuéla Maráczi
  screenwriter Manuéla Maráczi , László Csáki
     
  director of photography László Csáki
  music Manuéla Maráczi
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Attila Pataki
  Gábor Rozsár
  István Piller
  Manuéla Maráczi
  Réka Ganczer
     
more cast további szereplők
  Production company Magyar Független Film És Video Szövetség (MAFSZ)
     
     

Synopsis

Filmünk kulcsfigurája, Éva zabolátlan elidegenítő organizmusként a vegetatív lét szintjén éli kispolgári életét. Gyakran nem tud aludni. Kevesen látták, aki igen, az is maximum tíz percre; senki nem mond róla semmit. A nagyvárosi elidegenedés példája, hat nap egy lakásban, két telefonszerelő, egy beteg szomszéd néni, két zongora-szállító és pár hal.
"Ma lépek ki először az utcára. Mielőtt kimegyek az ajtón, egy pillanat alatt átfut az agyamon, hogy milyen is találkozni az emberekkel. Megnéznek, esetleg meg is szólnak, ha valami furcsát vesznek észre rajtam. Mondjuk, annyi is lehet, hogy csak rosszul ébredek reggel. Fáradtan. Nincs kedvem elnézni mások rosszindulatúságát, és máris kiüldöznek a világból. Lehet, hogy észreveszik majd az emberidegenségemet. Kívülálló és idegen leszek. Egy olyan idegen, aki otthon is idegen. Inkább helyesebb megfogalmazás lenne, hogy nincs hazája. Nekem nincs hazám. Egyetlen menekülési helyem a lakás. De nem szeretnék visszamenekülni. Egyáltalán nem szeretnék menekülni. Ezt a hat napot is azért tettem, hogy bebizonyítsam másoknak: én nem menekülök, sőt szembenézek, vagy inkább kihívom a sorsot magam ellen.
Nos, megijedtem. Már-már annyira, hogy mindjárt meggondolom magam. A gyomrom összeugrott. Mielőtt kilépek, megigazítom a ruhámat, legalább tízszer belenézek a tükörbe, és szépen elkészítem a sminkemet. Őszintén szólva még élvezem is a félelmet. Hatnapi tisztulás után ismét kilépek a civilizációba."
(Részlet a hősnő monológjából.)

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!