sex hikaye

Szépleányok (Szépleányok)

documentary 90 min,
Color Hungarian

Crew

director László Hartai , András Dér
  director of photography András Dér
  editor Mari Miklós
     
     

Synopsis

Dér András és Hartai László annakidején hatalmas port kavart dokumentumfilmje a nyolcvanas évek végi Magyarország talán egyik legfontosabb kordokumentuma.
A film úgy indult, hogy a negyven évnyi szünet után a szocializmus utolsó évtizedében megrendezett, nagy szenzációt és figyelmet keltő első magyar szépségkirálynő-választás krónikája lesz. Ám a sors - hogy szokott - közbeszólt: Molnár Csilla Andrea, az első magyar szépségkirálynő, a fonyódi gimnazista, öngyilkos lett. Egy lány, akinek minden megadatott, akit a sors kegyeibe vett, eldobta magától az életet. Az ország értetlenül és döbbenten kérdezte: miért? Molnár Csilla Andrea lett cikkek, publicisztikák és könyvek (többek között Friderikusz Sándor első könyvének) témája. Dér András és Hartai László pedig sikertörténet helyett kis magyar tragédiát forgatott...

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!