sex hikaye

Út a halálba (Út a halálba)

documentary 55 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director Tivadar Fátyol
  producer Lajos Puporka
  director of photography Ferenc Csizmadia , Mária Rostás
     
  editor Helén Horváth
     
more crew további stábtagok
  Production company Kisebbségi És Emberi Jogi Alapítvány
     
     

Synopsis

A roma holokauszt 60 évvel ezelőtti eseményeit a túlélőkkel készült interjúkból ismerhetjük meg, amelyek különböző helyszíneken - holokauszt-megemlékezés, lakóhelyükön, szűk családi környezetben, vonaton és vonatállomáson (Auschwitz-Birkenau) - készültek. A filmben fiatal romák is megszólalnak, hogy mit gondolnak a 60 évvel ezelőtt történtekről.

A túlélők egy része arra is vállalkozott, hogy ismét elmegy Auschwitz-Birkenauba, ahol személyesen mutatják be emlékeik színhelyét. A megszólalók által megemlített eseményeket, helyszíneket archív felvételek és fotók, vagy személyes tárgyak illusztrálják.
A szereplők visszaemlékezései a háború előtti "felhőtlen" békeidőkből indulnak. A modern vonaton való utazás fokozatosan visz a múltba. A háborús események, a haláltábor szörnyűségeinek felidézése után utazunk vissza a jelenbe.

Plot keywords

gipsy, holocaust
pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Schiffer Pál Award

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!