sex hikaye

Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről (Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről)

59 min,
portrait Color Hungarian

Crew

director Szabó Sándor Csortos
  director of photography Gábor Halász
  editor Tonyek Antal Tanács
     
  music Norbert Jung
     
more crew további stábtagok

Cast

Elemér Hankiss
     

Synopsis

Hankiss Elemér, az 1970-es és 1980-as évek legismertebb másként gondolkodója, a "Társadalmi csapdák" és a "Diagnózisok" című, ma már kultikus könyvek szerzője.
Hankiss Elemérről, bármilyen furcsa is, eddig még nem készült portréfilm. Az a személy, aki számtalan televíziós mű szereplője vagy kitalálója volt, még sohasem beszélt önmagáról kamera előtt. Gondolatait számtalan könyvben, esszében, tévé vagy rádióműsorban tette közzé, de magáról eddig még hallgatott.
Ebben a filmben nem a művekről van szó, hanem az emberről, aki a könyvek mögött van. Az emberről, aki az 1949-es kommunista fordulattól kezdve úgy érezte magát Magyarországon, mintha idegen világban élne. Polgári származása, 1956-os és későbbi ellenzéki tevékenysége miatt a "megtűrt" kategóriába tartozott. Amikor már tehette, évekig külföldön élt. Vendégprofesszor volt az USA-ban, Kanadában, és Európa több országában. De - ki tudja miért - mindig visszajött Magyarországra, az "idegen világba".

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!