sex hikaye

Az utolsó blues

játékfilm 96 perc, 35 mm
dráma színes magyar

Stáb

rendező Gárdos Péter
  producer Szekeres Dénes , Jan-Kidawa Blonski
  operatőr ifj. Seregi László
     
  vágó Miklós Mari
  zene Zbigniew Raj
     
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Nagybácsi Agárdy Gábor
  Bea Agnieszka Wagner
  Irén Bertalan Ágnes
  Judit Fullajtár Andrea
  Apa Jordán Tamás
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Tivoli-Filmprodukció Kft.
  hangi utómunka R.D.I Sound Design Stúdió
     
  bemutató 2002. október 10.
     

Szinopszis

Az utolsó blues egyetlen nap alatt játszódik. Azon a napon, amikor a harmincöt éves Andris élete jóvátehetetlenül kisiklik. A látszat idilli: Andris boldog családi életet él Judittal, tanárnő feleségével és nyolc éves kisfiúkkal, Danival. Legjobb barátja, Zoli egyben üzlettársa is, ketten együtt négy virágzó péküzlet tulajdonosai Budapesten. Irigylésre méltó kirakat... Ám a háttérben időzített bomba ketyeg. Andrisnak évek óta szenvedélyes és áldott másik élete van. Helyszíne Lengyelország. Az év felét, üzleti utakra hivatkozva Beánál tölti Krakkóban. Bea fiatal szép nő, foglalkozására nézve templomi festő. Andris ebben az életben a város melletti kápolnában a Teremtést festi, érzékenyen és tehetségesen. Pesten talentumos üzletember, Krakkóban kiváló művész. Mintha két ember lakozna benne. Ráadásul Andris mindkét életével elégedett. És miután hibátlanul konspirál nem kényszerül választásra. Egészen eddig a napnak hajnaláig. Bea ugyanis terhes lett, a kapcsolat megérett a törvényesítésre.

Történetünk hajnalán Andris elindul a krakkói esküvőjére. Csak ő tudja, hogy ez képtelenség. Mégis: úgy szédül bele az események könyörtelen menetébe, mint a gyertya lángjába hulló bogár. Csodára vár. Ezen a hajnalon tehát Andris beül a kocsijába. Lesz, ami lesz. Aztán egyszer csak, mintha a családi múlt és a randevúra hívott végzet játszana vele, történik valami, amely alapjaiban forgatja meg a történetet. Az autóban elromlik a fék.

Cselekmény címkék

1 nap, krakkó, viszony
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2002 Kairó Nemzetközi Filmfesztivál : Fődíj (Arany Piramis)
2002 Magyar Filmszemle: Legjobb operatőr
2003 Houston WorldFest: Ezüst Remi

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012