sex hikaye

Valami Amerika

játékfilm 115 perc, 35 mm
vígjáték színes magyar

Stáb

rendező Herendi Gábor
  forgatókönyvíró Márton Gyula , Herendi Gábor
  producer Herendi Gábor
     
  koproducer Kálomista Gábor
  operatőr Jordi Rexach
     
  vágó Király István
  zene Pély Barna , Pálvölgyi Géza , Kellerman Kristóf , Dés László , Hrutka Róbert , Venus zenekar , Bonbon zenekar
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Básti Juli
  Bede Fazekas Szabolcs
  Dengyel Iván
  Fesztbaum Béla
  Fullajtár Andrea
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Skyfilm Kft. , Megafilm
  hangi utómunka R.D.I Sound Design Stúdió
     
  bemutató 2002. február 7.
     

Szinopszis

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti.

Tamás bátyját, Ákost - a menő építési vállalkozót - és öccsét, Andrást - a világban helyét keres művészlelket - hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével.

Az összeg másik felét - ami ez esetben hatvan millió forint - viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel.

Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó.

Cselekmény címkék

film, pénz, szélhámos
Értékelés
8
1 szavazat

díjak

2009 Kolozsvár Comedy Cluj : Közönségdíj

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012