sex hikaye

Valami Amerika (Valami Amerika)

feature 115 min, 35 mm
comedy Color Hungarian

Crew

director Gábor Herendi
  screenwriter Gyula Márton , Gábor Herendi
  producer Gábor Herendi
     
  co-producer Gábor Kálomista
  director of photography Rexach Jordi
     
  editor István Király
  music Kristóf Kellerman , László Dés , Róbert Hrutka , Barna Pély , Géza Pálvölgyi , zenekar Bonbon , zenekar Venus
     
more crew további stábtagok

Cast

Andrea Fullajtár
  Béla Fesztbaum
  Claudia Liptai
  Tamás Csaba Pindroch
  Emese Vasvári
     
more cast további szereplők
  Production company Skyfilm Kft. , Megafilm
  sound postproduction R.D.I Sound Design Studio
     
  Release date Thursday, 07 February 2002
     

Synopsis

A történet valahol Ausztriában kezdődik, a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton, de ez talán kevésbé lényeges, mint az érkező személye. Ő az "amerikai", aki egy jobbkormányos luxusautóban szivarozva, Alex Brubeck néven érkezik Magyarországra, szülőföldjére, amit még fiatalon hagyott el. Neki ez az utazás a rég várt hazatérést, egy magyar reklámfilm-rendezőnek, Tamásnak pedig a "nagy lehetőséget" és a talán még nagyobb kalamajkát jelenti.

Tamás bátyját, Ákost - a menő építési vállalkozót - és öccsét, Andrást - a világban helyét keres művészlelket - hívja segítségül. Az a tervük, hogy elszórakoztatják az európai ügyeit intéző amerikai producert, hogy megnyerjék Tamás filmjéhez, mint tőkéstársat. Alex, amíg lehet, titkolja származását, és azt ígéri, beszáll a produkcióba a filmhez szükséges pénz felével.

Az összeg másik felét - ami ez esetben hatvan millió forint - viszont a testvéreknek kéne előteremteni. Mégpedig hat nap alatt. Megszerezhetik a pénzt, de vajon mi lesz az ára? A pénzügyi dolgok gyakran érzelmi problémákkal járnak együtt, a férfiak meg többnyire nőkkel, de még milyenekkel.

Tamásnak ott van Eszter, Ákosnak pedig Timi, a nőiesség két markáns képviselője, akiket még véletlenül sem lehet összetéveszteni. Terka néniről, a bejárónőről nem is beszélve, akit mint anyjukat tisztelik a fiúk. Természetesen ebben a történetben is ők, a nők állnak mindennek a hátterében, és mint általában, a megoldást is bennük kell keresni a felmerülő problémákra. Abból pedig akad bőven, pláne ha vígjátékról van szó.

Plot keywords

fraud, money, movie

awards

2009 Cluj-Napoca Comedy Cluj: Audience Award

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!