sex hikaye

Keleti szél (Keleti szél)

documentary 80 min, HD
music , portrait Color Hungary
language: Hungarian

Crew

director György Szomjas
  screenwriter György Szomjas , Gábor Heller
  producer Dénes Szekeres , Katalin Rosta
     
  editor Károly Szalay
     
more crew további stábtagok

Cast

Miqueu Montanaro
  Baltazar Montanaro
     
  Production company Tivoli-Filmprodukció Kft.
     
     

Synopsis

Miqueu (Michel) zenész. Provence-ben él egy kis faluban feleségével, Nikével, aki magyar. A fia Baltazár 24 éves, hegedűs.
Michel meghívást kap, hogy csináljon egy koncertet Budapesten, magyar zenészekkel. Michel megkéri Baltazárt, hogy segítsen. Elindulnak.
Baltazárnak ez az utazás a gyökerekhez való visszatérést is jelenti, hiszen ő félig magyar. Michelnek pedig jó alkalom felkeresni a barátokat, akikkel harminc éve zenél együtt.
A budapesti Táncháztalálkozóra érkeznek, ahol Michel elkezdi összeszedni a zenészeket a tervezett koncerthez.
Elvetődnek Diósgyőrbe a Kaláka-fesztiválra, Sátoraljaújhelyre és még Gyimesbe is.
Szentendrén a Vujicsics és a Söndörgő együttessel próbálnak. Azután Budapesten Sebestyén Mártával, Sebő Ferenccel, Ökrös Csabával, Dresch Mihállyal.
Végül létrejön egy koncert a régi és új barátokkal az A38 állóhajón. Mindenki ott van.
A koncerten Michel francia, spanyol (és egyéb) occitán dalaira a magyarországiak egy-egy sajáttal válaszolnak, ezáltal egy felejthetetlen párbeszéd jön létre a zene nyelvén, ami végleg feloldja a kultúrák és a személyek közötti távolságot.


Zenei utazásról van szó térben, időben, lélekben. Egy fiatalember a gyökereit keresi, egy idősebb a régi barátait... Valahogy úgy, ahogy mindannyian keressük a helyünket a hagyományban, Európában.
A történet létező személyekből bomlik ki.

pictures
keletiszel
keletiszel_02
keletiszel_03
keletiszel_04
Video
No video
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!