sex hikaye

Érkezik a UPC-AXN Filmfesztivál

Pénteken kiderül, ki nyert

2007. szeptember 3. - filmhu
Érkezik a UPC-AXN Filmfesztivál
2007. szeptember 7-én, pénteken este 7.30-kor a West Balkánban rendezik meg az első UPC-AXN Filmfesztivált, ahol színes filmes és zenei programok mellett az odalátogatók azt is megtudhatják, ki nyerte meg a májusban kiírt rövidfilm pályázat 10.000 eurós fődíját, és ki utazhat Hollywoodba, a Sony stúdióiba. A Fesztiválon jelen lesz a zsűri mindhárom tagja, Török Ferenc, Pálfi György, valamint Andy Vajna is! A belépés ingyenes.

A tavasszal kiírt pályázatra bárki beküldhette digitális formátumban készített, 1-7 perc közötti kisfilmjét. A pályázaton témabeli, vagy más tartalmi megkötés nem volt. A szervezők elsősorban lelkes, fiatal alkotók, de nem kizárólag szakmabeliek pályaműveit várták, hisz a pályázat egyik célja az volt, hogy bebizonyosodjék, a digitális kamerák és vágóprogramok korában ma már mindenkinek megvan a lehetősége, hogy filmben fejezze ki magát. Nem kell hozzá sok pénz, csak lelkesedés, elhatározás és egy jó ötlet.

Andy Vajna, Török Ferenc és Pálfi György örömmel vállalták a zsűritagságot. Andy Vajnának szívügye a fiatal filmesek jövője. „Értékes kezdeményezésnek tartom ezt a pályázatot, melynek során a fiatalság bemutathat valamit a tudásából, tehetségéből.” – mondta a nagy múltú producer.

Török Ferenc olyan nagy lehetőségnek látja ezt a pályázatot, amilyenre diák korában maga is vágyott, Pálfi Györgyöt pedig elsősorban az fogta meg, hogy a pályázatra bárki benevezhetett.

A mozikban sajnos kicsit mostoha sors jut ennek a műfajnak, de az internet mellett a televízió sokat tehet azért, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a rövidfilm képviselőinek. „Az AXN fontosnak tartja, hogy tehetséges alkotókat karoljon fel, és adott esetben indítson el a filmkészítői pályán.” – nyilatkozta Stephen White, a csatorna regionális ügyvezető igazgatója.

160 pályamű érkezett a kiírásra, melyek közül a legjobb 15-öt a fesztivál közönsége is megtekintheti. A fő díjazott a pénzjutalmon és az utazáson túl nemzetközi népszerűséget is nyer, hisz a legjobb kisfilmeket a csatorna az egész közép-európai régióban, így Magyarországon kívül a régió több országában is műsorra tűzi.

A szeptember 7-i filmfesztiválon Budapesten a West Balkánban filmes és zenei programokon túl számos meglepetés várja majd a közönséget. A Rövidfilmfesztiválra a belépés ingyenes.



Címkék

west balkán


(12) 
Hozzászólások
12-10  /  12
2007. szeptember 12. szerda, 10:40#12| Mclane
Értem.

Köszi.
 
Előzmény: f.r.a.n.k. #11
 
2007. szeptember 12. szerda, 10:20#11| f.r.a.n.k.
hát mert a fényképezés/vágás dramaturgiailag rendben volt, jól volt bevilágítva, szinezve és a szereplők hitelesen adták elő a helyzethez illő szövegüket.
 
Előzmény: Mclane #10
 
2007. szeptember 11. kedd, 17:17#10| Mclane
Lesz, ami lesz, én megkérdezem:

Miért olyan marha nagy szám a Szupermosás? Tényleg kíváncsi vagyok.

nka emblema 2012