sex hikaye

Hetiend: Életre kel-e a magyar thriller?

2010. június 13.

2010. június 11. - filmhu
Hetiend: Életre kel-e a magyar thriller?
Thriller, thriller week. A magyar filmesek sötétebb zsánerekkel próbálkoznak: a Látogatás nem igazán győzte meg a kritikusokat, hogy Dyga Zsombor Utolérjét hogy fogadják majd, még kérdés -- mi azért mindent begyűjtöttünk a forgatásról, amit tudunk. A MOMÉ-s fiatalok sokkal könnyedebb műfajjal készülnek, s ha már animáció, akkor most mindent megtudhatunk Kovásznai György munkásságáról. Ez történt a filmhun.

Angol nyelven forgott Dyga Zsombor negyedik nagyjátékfilmje: a Tesó és a Kész cirkusz rendezője idén már aratott csendes kamaradarabbal (Köntörfalak), és azóta már az Utolér-t is dobozba zárta. A három szálon futó sötét thriller forgatásán összesen háromszor jártunk.

utolerfoto-szaboadrienn30

Ónodi Eszter játssza az egyik főszerepet Dyga Zsombor komor thrillerében: a miskolci forgatásra azonban csak akkor jutottunk el, amikorra Margó történetszála már végetért, így külön kerestük meg a színésznőt, hogy a szerepről faggassuk.

Hiába próbálkoznak a magyar rendezők egy ideje már azzal, hogy elfogadtassák a thriller műfaját a honi közönséggel, nagyon úgy fest, hogy az, ha zsánerfilmekről van szó, sokkal inkább izgalomba jön a vígjátékoktól. Pejó Róbert Látogatása is erre példa kritikusunk szerint.

mikipeti

Autóbalesetben elhunyt Miklós Péter, a 2004-ben végzett gyártásszervező osztály hallgatója, megannyi vizsgafilm gyártás-, és több nagyjátékfilm felvételvezetője. "Mikipeti", ahogy mindenki ismerte, 33 évet élt. Osváth Gábor így emlékszik vissza Mikipetire.

plati_hir_sz3

Három MOME animációszakos fiatal a fejébe vette, hogy gyerekeknek szóló rajzfilmsorozattal diplomázik. Plati, a kacsacsőrű emlős szülei Gál Angie, Töttös Viki és Turai Balázs. A részletekről a trió férfi tagját kérdeztük.

kovasznai_hab2_500

Kiállítás, monográfia, a teljes filmes életmű DVD-kiadása, konferencia: a Kovásznai Kutatóműhely grandiózus projektjének köszönhetően sor került a számos művészeti ágban alkotó Kovásznai György (1934-1983) munkáinak nyilvánosságra hozatalára.

Függetlenség újratöltve címmel összegezte gondolatait a filmkliken annak eddigi vezetője, Bognár Péter a hazai függetlenfilmes forgalmazás aktuális problémáiról. A blogbejegyzés hangvétele mozgósító és figyelmeztető – riasztó folyamatok indultak be.

Hogyan rendeződött át a mozgóképes tartalomfogyasztás? - tette fel a kérdést a Kreatív 3 képernyő - 1 üzlet konferenciája, ám a legtöbben csak azt kutatták, hol van a pénz.

A Cirko-gejzír mozi szembeszáll azzal az önbeteljesítő jóslattal, miszerint az emberek nem járnak nyáron moziba. Európa legkisebb mozija vígjátékokkal, málnaszörppel, fröccsel és hűvös moziteremmel várja a nézőket.

Erdély Mátyás a legjobb operatőr és Szakács Györgyi a legjobb jelmeztervező Lutin-díját nyerte Párizsban Kenyeres Bálint A repülés története című rövidfilmjéért.





nka emblema 2012