sex hikaye

Ötvös Csöpi hetedszer is rendet tesz

Bujtor ismét forgat

2007. június 27. - filmhu
Ötvös Csöpi hetedszer is rendet tesz
Bujtor István már hetedik alkalommal bújik bele Ötvös Csöpi bőrébe. A rendező-producert éppen helyszínkeresés közben értük utol, és megtudtuk, hogy a Zsaruvér és Csigavér-sorozat harmadik epizódjának készülő A szerencse fia a nyári, kora őszi forgatás után jövő februárban kerülhet a televízió-képernyőkre.

„A film játék, a gyerek komoly dolog.”

A rosszfiúknak nincs kegyelem
A pogány madonna
Amint azt a Balaton után Nógrádverőcze és Göd környékén helyszínt kereső rendező-producertől megtudtuk, A szerencse fia egy fiatal lány meggyilkolása illetve annak egyik barátnője körül bonyolódik, akit túszul ejtenek. Azonban az éber Kardos doktor beavatkozásnak köszönhetően a hoszteszképző intézetből elrabolt lány egy balatoni  vitorláson találja magát.

Az Ötvös Csöpit alakító Bujtor István mellett a másik elmaradhatatlan színész Kern András az időközben megyei főkapitánnyá előléptetett Kardos doktor szerepében. Az ismert arcok közül feltűnik még Avar István, azonban a nemrégiben elhunyt Zenthe Ferenc már nem erősítheti a csapatot. A fiatal hazai színészek közül pedig fontos szerepet kap Szabó Győző, a hosztesz intézet gondnokaként, és Barabás Kiss Zoltán, az Operaház művésze, szívtipróként.

Az eddig Balaton-parti krimikben mindig feltűnt egy gyerekszereplő, aki nélkül nincs sikeres nyomozás. A talpraesett 8-9 éves kissrác kiválasztása a 4-5 fősre szűkült jelöltek közül a napokban történik meg, de a többieknek sem kell lógó orral hazamenniük, azon búsulva, hogy nem vehetnek részt a forgatáson. „A film játék, a gyerek pedig komoly dolog” - vallja Bujtor István, és megnyugtat, hogy a főszerepről lecsúszó gyerekek abba a csapatba kerülnek, amely Csöpi keze alatt ismerkedik a vitorlázással.

Az Ötvös Csöpi-filmek sora 1980-ban indult el, ekkor született meg a keményöklű, Bud Spencerre hajazó, ötletes és a szabályokkal gyakran mit sem törődő balatoni nyomozó figurája, aki elsőként A Pogány Madonnában üldözte a magyar tenger partján a műkincstolvajlás során gyilkosságtól sem visszariadó rosszfiúkat. A történet fő vonalaiban emlékeztethet az egyik leghíresebb hazai kriminalisztikai esetre, a Seuzo-kincsekkel kapcsolatos bűnügyre. Majd az 1982-es folytatásban, a Csak semmi pánikban a második világháborúban lezuhant repülőgép gyomrában található érték megszerzése miatt folyik a hajsza. Három évvel később Az elvarázsolt dollár című krimi-vígjáték a maga módján reflektál a '80-as évek közepi valutaéhségre. Végül a megszokott szereplőgárdával 1991-ben készült utoljára mozifilm, a Hamis a baba, amelyben a hazai kábítószer-kereskedelem a téma. Ezekben a történetekben mindig jutott hely a szatirikus humornak, ahogy a balatoni mikrokörnyezet leképezte az aktuális hazai viszonyokat.

Állandó és egyben változó magyar tenger

Kardos-Sherlock doktor
Csak semmi pánik
Majd Ötvös Csöpiék az új évezredet a televízióban folytatták, 2001-ben kezdődött a Zsaruvér és Csigavér, amely egy egyórás sorozatnak indult, de mindössze két rész készült el belőle, a Királynő nyakéke és a Több tonna kámfor, ezekhez harmadikként hat év után a most készülő A szerencse fia csatlakozik. „A folytatást szinte kikövetelték” - mondja a rendező producer, aki örömmel vállalta a munkát, igaz, úgy véli, ez lesz az utolsó alkalom, amikor a Balaton part rendjének őreként megjelenik.

A magyar tenger mindig is fontos szerepet kapott az Ötvös-krimikben, így lesz ez most is. A rendező-producer szerint az eddig elkészült filmekben nyomon követhetők a tó és annak környékén történt több évtizedes változások. Emellett a Bujtor-filmek számos esetben fricskázták többek közt a régi, szoci-rendőrséget, de jelenleg a hazai bűnüldözésről képet adni biztos, hogy nem ez a játékfilm fog - elég a rendkívül átpolitizált mai viszonyokra gondolni! Ami a rendőrségből látszani fog, hogy a régi állomány fiatalokra cserélődött, és legalább a vízirendőrökről mindenképpen jó benyomást szerezhetünk, hiszen mint a rendező producer elmondta, sokszor hozzájárultak az eddigi filmek elkészítéséhez.

Matuska (Bánhidi László) tudja mi kell a német turistának
Csak semmi pánik

A film operatőre Gulyás Buda, akivel Bujtor István a Hamis a baba óta együtt dogozik. A szerencse fia előforgatása az egyik legnagyobb hazai vitorlás versenyen, a július 6-8. között sorra kerülő Kékszalag versenyen kezdődik, ahol körülbelül 450 hajó áll majd rajthoz. A tervek szerint a forgatás nagy része július második felében augusztus elején indulhat, és szeptemberben is lesz néhány nap munka.

A szerencse fia Bujtor István, Kálomista Gábor valamint az Magyar Televízió partnerségében valósul meg, és a film előreláthatóan jövő év február végén kerül az MTV műsorára.



Címkék

hír


(6) 
Hozzászólások
6-4  /  6
2007. augusztus 5. vasárnap, 10:54#6| filmhus
Oke, valszeg nem lesz valami jo. De lehetne:

Csopi visszavonult, mar nem zsaru (nyilvan, hiszen az evek felette is eljartak). Kardos zsaru. Jon a hir, h Taki bacsit baleset erte, meghalt. azonban Csopinek feltunik valami. Taki veletlenuil faltart valamit, ami nagyon magas korokbe vezet. Van benne olaj, privatizacios ugyletek, stb. Csopi meg egyszer magara veszi a felelosseget, hiszen a jo baratjat oltak meg. Amolyan egyszemelyes bosszuhadjarat/nyomozas/verekedesek, tuzparbaj. De itt mar a megerosodott k-europai maffia jatszik, Csopi hamar eszreveszi, h ez mar nem a regi pofozos kaland. Itt mar sokkal durvabban kell eljarni. Kardosnak hivatalbol uldoznie kell a baratjat, de atall, amikor megtudja, hogy mire megy ki a jatek. A finaleban Csopi bazokaval nyomul a pesti utcakon, egeszen a Parlamentig. bar nem eli tul, ove az erkolcsi gyozelem. Nincs tobb Otvos Csopi film.
2007. július 20. péntek, 17:34#5| torolt felhasznalo
Jár a pont. Tök igazad van. Borzalmas, amit egyes színészek művelnek filmen, mert 100 éves, és hosszú iskolai évek alatt beléjükvert rutint hoznak (ami olyan fontos, hogy a tanárok nem is szeretik a diákjaikat filmezni engedni, mert az elrontja őket). De azért ebben is van javuló tendencia. Plusz már nem csak SZFE van. Lehet ám máshonnan is válogatni (más kérdés, hogy nem teszik). A tehetség az tehetség. A természetesség is létezik magában. És egy jó rendező ezt tudja alakítani. A magyar rendezők viszont nem tudnak rendezni, a másik oldalon meg mindig olyan amatőröket választanak, akiket utána basznak képezni, és emiatt nézhetetlenek lesznek. Szóval igazad van. Kellene képezni, de legalább egy hatékony egyéves tantárgynak kéne lennie az egyetemen ebből. De én még mindig azt mondom, hogy a film jövője nem az SZFE-seké. És a fiatal kisköltségvetésű amatőrök sok tehetséget fognak még kiadni magukból ezen a téren is.
2007. július 20. péntek, 10:26#4| Mclane
A helyzet az, hogy én nem túl régen csöppentem ide, de azért már nem vagyok gyerek. Én is emlékszem a Csöpi filmekre és nagyon jó kis filmek voltak. Bennem azonban az utolsó mondatod egy részlete mozdított meg valamit.

" Bujtor azonban ma is jó színész,

Szóval egy ideje sunyin csak olvasgatom azt, amit ide írtok és van amikor egyetértek, van amikor nem, de feltűnt nekem valami. Mégpedig az, hogy amikor arról írtok, hogy miért nincs jó közönségfilm, vagy akármilyen más jó magyar film, akkor szinte és kizárólag a rendezők, a fkv. írók, vagy a producerek sara, de sohasem említi senki a SZÍNÉSZT! Lehet, hogy én vagyok a hülye, de kérdem én, van ma itt a mi kis hazánkban filmszinész? Olyan igazi, FILMszinész? Szerintem nincs. Akik filmekben játszanak, mind a színházból csöppennek bele egy-egy filmbe, és hát mondjuk meg az őszintét...
A film nem színház, mégha filmszínháznak is nevezik. Talán, ha lenne filmszínész képzés, vagy ha többen mennének külföldre egy-egy kurzust elvégezni, talán. De addig, nem hiszem, hogy a deszkákról leugorva és nehézkesen beszélve mozogva jól meg lehetne csinálni egy szerepet. Persze kivételek vannak, de az újabban készült un. közönségfilmekben én mindig csak azt a pár embert látom és hát mit mondjak.... Lehet, hogy én gondolom rosszul ( védekezek előre ) , de én úgy tapasztaltam, hogy néha még beszélni sem tudnak rendesen, tisztára olyan a moziban, mitha egy színház nézőterén ülnék. Szóval talán itt is lenne mit javítani.



 
Előzmény: mtomes #2
 

nka emblema 2012