sex hikaye

Cigánd - Egy falu az (ezred)végen I-II. (Cigánd - Egy falu az (ezred)végen I-II.)

documentary 120 min, video
portrait Color Hungarian

Crew

director Béla Harcsa
  screenwriter Béla Harcsa
  producer Tamás Fehéri
     
  director of photography Sándor Kurucz
     
more crew további stábtagok
  Production company Fórum Film
     
     

Synopsis

A szocialista mezőgazdaság első tönkrement termelőszövetkezete a cigándi Tisza termelőszövetkezet volt. Forgatócsoportunk 1988 óta kísérte figyelemmel az eseményeket, miközben kutatta az azóta is fennálló, folyamatos válság okait.
A film főszereplője Németh Károly 1987-ben kinevezett csődbiztos, ma polgármester és nagyvállalkozó. Az ő különös megújítási programja kapcsán emlékezünk vissza a falu régi "gazdáival" egy virágzó múltra, arra a hitre és akaratra, amely a 30-as évek középparasztságát jellemezte.
Az élő és működő faluközösségre, ahol az iparosok, a terménykereskedők, a gazdák együttműködése biztonságot és tisztességet jelentett az emberek többsége számára.

1987-től 1990-ig, a csőd után, ismét egy újfajta szakszövetkezeti formát próbáltak kikísérletezni, a filmből kiderül, milyen sikerrel. Végtére ma milyen perspektíva áll a község - ma már közösségnek alig nevezhető - lakossága előtt? Merre található a kibontakozás útja?

Plot keywords

entrepreneur, village
pictures
No picture
Videos
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!