sex hikaye

Vadászat angolokra (Vadászat angolokra)

feature 86 min, 35 mm
drama , historical Color Hungarian

Crew

director Bertalan Bagó
  screenwriter Vilmos Csaplár
  director of photography Tibor Máthé
     
  editor Ádám Tősér
  music Károly Horváth
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Anna Wolenska Gorska Magdalena
  Tarnai gróf György Cserhalmi
  Almási gróf György Dörner
  Falussy-né Ilona Bencze
  Falussy gróf János Derzsi
     
more cast további szereplők
  Production company Vid Art Stúdió
     
  Release date Thursday, 30 November 2006
     

Synopsis

Volt egyszer egy Magyarország. Tulajdonképpen mint ország, ekkoriban pont nem létezett. Sírok, romok, krónikák alapján lehetett emlékezni a múltjára - amit az itt élők meg is tettek -, ám a külvilág számára Magyarország neve úgy hangzott, mint Bergengóciáé, egy egykor virágzó múltbéli helyé.

A történet szereplői vadászatra gyűlnek össze. A társaságnak tagja egy angol mérnök is. Fantaszta, feltaláló, kalandvágyó férfi, aki egyes vélemények szerint Palmerston angol külügyminiszternek küld jelentéseket. Merész elképzelései vannak a magyarok gazdasági felemelkedéséről, és az ezáltal nyert függetlenségükről. Lelkesedését egy romantikus, titkolt szerelem is fűti, melyet az egyik jelenlévő hölgy iránt érez.
Persze ez a vadászat nem érdektelen az osztrák titkosszolgálat számára sem. Ilyen ez a kor. Gyönyörű szeptemberi idő van. Hőseink élvezik a szép tájat, az életet. Vadásznak.

1839-et írunk. Kilenc évvel vagyunk a kontinensen végigsöprő forradalmak és szabadságharcok előtt, amikor Európa tudatában újra megjelenik egy ország, mely addig is jelen volt, mégsem létezett.

Plot keywords

hunting, love

awards

2006 Hungarian Filmweek: Best Cinematographer
2007 Bali International Film Festival: 1st Special Prize of the Jury
2007 Houston WorldFest: Gold Remi Award

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!