sex hikaye

Emberek fehérben (Emberek fehérben)

documentary 53 min,
Color Hungarian

Crew

director Mariann Kárpáthy
  director of photography Béla Kovács
     

Synopsis

Az Emberek fehérben c. két részes dokumentumfilmben azokra az egészségügyisekre emlékezünk, akik az 1956-ban hivatásukat hősiesen gyakorolva vettek részt a forradalomban.
Filmünkből megismerünk néhányat azok közül a fiatal orvostanhallgatók, orvosok, ápolók, és mentősök közül, akik - amig lehetett - fehér köpenyben mentették az életeket. Megszólaltatjuk azt az Amerikában élő professzort, aki miután menekülni kényszerült, nemzetközi szervezetet hoz létre a országot elhagyó magyar diákok támogatására. A második részben pedig azt a főorvost, aki a forradalom leverését követő orvosperek egyik áldozataként az ország számtalan börtönét végigjárta. Egyelőre nincs semmilyen adatunk arról, hogy 56-ban fehér köpenyben hányan vettek részt a forradalomban. Filmünkkel a forradalom fegyver nélküli hőseire emlékezünk.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!