sex hikaye

Magyarfutball, a 91. perc (Magyarfutball, a 91. perc)

documentary 79 min, video
sport Color Hungarian

Crew

director András Pires Muhi
  screenwriter András Pires Muhi
  producer István Major , András Muhi
     
  director of photography Attila Csoboth
  music Ogi Peter
     
     
  Production company Inforg Studio , Filmteam Kft.
     
     

Synopsis

A futballmérkőzés kétszer 45 percig tart. A játékosoknak ez alatt az idő alatt kell úgy beosztani az erejüket, úgy taktikázniuk, úgy felépíteni a játékot, hogy a 90. percre el lehessen dönteni: melyik csapat a jobb. A 91. perc már a hosszabbítás. A magyar futball már a 91. percnél tart. A fiatal rendező filmjében a miértekre keresi a választ. Miért volt jó valaha a magyar futball? Miért jók most mások? Milyen edzésterv alapján dolgoznak a mieink és hogyan a külföldiek? Mennyi mozdulatot kell megtennie egy játékosnak egy meccs alatt, és mennyit tesznek most a mieink?
Ilyen és hasonló látszólag csak szakembereknek érdekes kérdést boncolgat a film, és tesz egyben az átlagnéző számára is érthetővé. És végezetül néhány idézet:

"A magyar futballnak minden hátránya az utánpótlás képzésből ered" (Varga István - U19) "Mi ötvenhatban csináltunk egy forradalmat, ami 89-ben hozta meg az eredményét. Mikor lesz a magyar labdarúgásban forradalom?" (Móré Imre) "Én hiszek benne, hogy az a genetikai örökség, ami Puskásék idejében megvolt, mind a mai napig jelen van" (Jámbor László)

Talán mégsem a 91. percben vagyunk? Van még remény.

Plot keywords

football, sport

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!