sex hikaye

A hét főbűn (Bűnök ezek?) (A hét főbűn (Bűnök ezek?))

documentary 52 min, video
educational , portrait Color Hungarian

Crew

director András Dér
  screenwriter Ottilia Cseicsner
  director of photography András Dér
     
  editor Dávid Kresalek
     
more crew további stábtagok
  Production company Muster Tzapko Bt.
     
     

Synopsis

"A hét főbűn fogalma mára a kultúrtörténet, sőt a kultúrtörténelem része. Nem foglalkozunk velük, talán még fel sem tudjuk sorolni őket. A fagylalt ipar valamilyen oknál fogva marketingfogásból így nevezte el egyik jégkrém sorozatát, ezért tudnak a gyerekek róla valamit.
Egy Budapesthez közeli faluban, Pilisborosjenőn egy baráti társaság bor és sütemény mellett éjszakába nyúlóan beszélgetett a főbűnökről és morális értékrendünk furcsa relativitásáról. Mit takar ma a restség, a bujaság, a kapzsiság, a harag, a gőg, az irigység vagy a falánkság fogalma. Mit gondol róla a pszichiáter, a szerzetes, a filozófus, az irodalmár, a közgazdász, az esztéta vagy a táncművész, akiket mind foglalkoztat ez a világ, a mi világunk bűnfelfogása. A beszélgetés egy laza kerete annak az ismeretterjesztő narrativának, amely bemutatja ezeknek, a főbűnöknek a történetét, társadalmi, morális, politikai és pszichológiai vetületeit. Közben megismerjük bűneink démonait és magyarázatokat találunk közismertnek vélt, de felületesen ismert morális fogalmainkra.
Talán a szerzetes asztal melletti őszinte kifakadása adja filmünk értelmét, amikor arról beszél, hogy még az egyház is félvállról kezeli a főbűnök megismertetését, holott azoknak, akik keresnek életükben morális fogódzókat, azoknak komoly segítség e világ megismerése." (Heltai Péter)

Plot keywords

crime, friend, wine

awards

2007 Hungarian Filmweek: Best Scientific Documentary Director

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!