sex hikaye

A cella - magister Villon nem adja meg magát (A cella - magister Villon nem adja meg magát)

80 min,
theatre play Color Hungarian

Crew

director Sándor Szakácsi , Áron Őze
  writer Dénes Csengey
  producer Ágnes Mikolik
     
  music György Vukán
     
more crew további stábtagok

Cast

Sándor Szakácsi
     

Synopsis

"...Költő vagyok... Száműzött senkiházi... Isten felkent papja... Dicsőségre született kiválasztott... Félig meggebedt, vert kutya... Szerelem széphangú énekese... Az utca utolsó ribancának is köpőcsészéje... Az emberséget levegőnél jobban szomjazó tiszta ember... Betörő, útonálló... Gyilkos! Itt fogok megrohadni ennek az istenes szörnyetegnek a pincéjében, itt játszom el undorító haláltusámat, lélekből féreggé vetkezésemet, leselkedő szemek előtt bohóckodva. Ezek a koszos falak lesznek utolsó szavam meghallói...".
Csengey Dénes drámai burleszke Francois Villon börtönben töltött végnapjairól szól. A költőt Szakácsi Sándor alakítja, aki néhány hónappal a bemutató után hunyt el. Utolsó nagy alakításával a fájóan korán elveszített színművészre emlékezünk, aki 2008. május 20-án lett volna 56 éves.

A színházi előadást Őze Áron és Szakácsi Sándor rendezte.

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!