sex hikaye

Dezső Zsigmond

 

director, screenwriter, news-editor

Biography

Balázs Béla díj - 2006 Magyar Művészetért Díj - 2005 Magyar Művészeti Akadémia tagság - 2006

Filmography

director
 
2011 A botcsinálta doktor
2010 Az Óperenciás tengeren is túl
2009 Bunkerember
Vadlány - Boszorkánykör
2008 Tejjel folyó Kánaán
Gábor Felicia - Csángó vagyok
2007 Setétpatak új lakói
Út Calarasiba - Egy sikeres vállalkozó képe
Ferencesek Erdélyben
2006 Élik az életüket - kárpátaljai szilánkok
2005 Húsvét titka
Egy házasság első napja
Józsi nővér és a sárga bicikli
2004 Csigavár
A jószág volt az aranya a népnek
2003 Bizarr románc
Aranykalyiba
Kállai Ferenc
Bereg vígságban, gyászban
Himnusz Szatmárhoz
Vasutasok pokoljárása
2002 Egy ház emlékei - Hetedíziglen
2001 Szarvas József színművész
2000 Bizarr románc (Tanyasi dekameron)
Élet-formák
1999 Péterfalvi zenészek
1998 Ameddig a harang szól
Az évszázad árvize
Szatmári tangó
A rózsa vére
1996 A munkanélküliség megeszi a lelket
Nem akarják irigyelni a holtakat
Az asszony
1993 Indián tél
1992 A boldog ember
1991 Nincs a világnak közepe
"Nem lehetek, míg élek, bátortalan" - emlékek Földes Gáborról
Amíg az élet ígérve van
"...és lába nyomán kinőtt a fű" - emlékek Szigethy Attiláról
1990 Az eltűnt idő nyomában
1989 Vérrel és kötéllel
1987 Fordulj, kedves lovam
1985 Jelölöm magam
1983 Ez zárkozott ügy
Avar István színművész
Mária könnyei
Határon
Gál Sándor
A fővárostól 50 kilométerre
Futóhomoki látomások
Nagy-Kálózy Eszter színművésznő
Patakok muzsikája
Szatmár kultúrája
Rekviem a szatmári csordákért
screenwriter
 
2009 Vadlány - Boszorkánykör
2008 Tejjel folyó Kánaán
2004 Csigavár
2002 Egy ház emlékei - Hetedíziglen
2001 Szarvas József színművész
2000 Bizarr románc (Tanyasi dekameron)
1998 A rózsa vére
1996 Az asszony
1993 Indián tél
news-editor
 
Rekviem a szatmári csordákért
Tálentum

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Director

 

Credited with

János Erdélyi - director  (16)
Sándor Mohi - director of photography  (14)
Gabriella Koncz - editor  (10)
Arthur Bálint - director of photography  (6)
Károly Veér - set designer  (5)
Tibor Bucsek - director of photography  (5)
Gábor Ágoston - director of photography  (4)
Géza Balogh - director  (4)
Miklós Szederkényi - production manager  (4)
Zoltán Lovasi - director of photography  (4)

Genres

adaptation drama educational portrait satire nature historical comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu