sex hikaye

Magyar szépség

játékfilm 112 perc, 35 mm
dráma színes magyar

Stáb

rendező Gothár Péter
  forgatókönyvíró Gothár Péter , Závada Pál
  producer Berger József , Kardos István
     
  operatőr Babos Tamás , Gózon Francisco
  vágó Kornis Anna
     
  zene Orbán György , Lovasi András
     
további stábtagok további stábtagok

Szereplők

Orosz felesége Börcsök Enikő
  Fekete Ernő
  bringás Fenyő Iván
  Erna Hámori Gabriella
  Herendi András Máté Gábor
     
további szereplők további szereplők
  Gyártó Mythberg Films
     
  bemutató 2006. augusztus 24.
     

Szinopszis

A történet két szomszédos család nemzedéki viszonyainak mélyére próbál ásni. Az ötven felé közeledő szülők és felnőtté váló gyermekeik kapcsolatában ragadja meg azt a kérdést, hogy lehetséges-e egymás megismerése, megértése és támogatása, vagy pedig mindez itt és most végképp kudarcra van ítélve. Mi történik velük abban a sűrített helyzetben, amikor családi-szerelmi-baráti-szomszédsági- és munka-viszonyaikat egyszerre fenyegeti összeomlás?

Akik a katasztrófába torkolló - manapság mindennaposnak mondható - bajok elszenvedői s egyben előidézői: egy élelmiszer-technikus, aki ötven lett és "tett a neve mellé egy keresztet"; a felesége, aki már jó ideje nemcsak a vállalkozási ötleteivel nem boldogul; a cég új "erős embere", aki mindkettejük sorsába beleszól; a szomszédságban egy itt felejtkezett szovjet katonatiszt jósnő-feleséggel; egy zongoratanárnő - és a szerelmes fiatalok, akiknek a nem-mindennapos családtörténeti ballaszttal is meg kéne küzdeniük. A film hőse utoljára próbál beleszáguldani ifjúkora álmaiba, a szabadságba és a váratlan, képtelen érzelembe, de csak a remény ajtajáig juthat el végül.


Cselekmény címkék

család, szomszéd
Értékelés
 
0 szavazat

díjak

2003 Magyar Filmszemle: Arany Mikrofon
2003 Magyar Filmszemle: Fődíj

Linkek

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában, ill. a filminhungary-n, akkor lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

nka emblema 2012