sex hikaye

kult_ur.hu (kult_ur.hu)

science movie 145 min, video
Color

Crew

director Gyula Krisztián Kormos
  producer Balázs Wizner
  director of photography András Boldizsár
     
  editor Gyula Krisztián Kormos
     
more crew további stábtagok

Cast

Ágnes Aczél
  Anna Aczél
  Péter Agárdi
  Péter Bacsó
  János Berecz
     
  Production company Metaforum Film
     
     

Synopsis

Aczél György, a kádár-korszak emblematikus figurája, a kultúrpolitika atyaúristene, virágzó kultúrát teremtett egy elnyomó rendszerben, közben megtörte, magához édesgette az alkotókat, sokakat pedig örök hallgatásra ítélt.

Ki ez az ember, és mit gondolnak róla azok, akik élvezték vagy épp elszenvedték hatalmát.

„Ma Magyarországon változatlanul rögeszmeként él, hogy olyan, hogy kultúrpolitika, olyan van. Tehát, hogy egyáltalán, ez művelhető, mint műfaj, és hogy ez személyfüggő. Ezt például neki köszönhetjük, mint egyértelmű negatívumot."

„Hát, tessék megnézni a DEGAULLE-i Franciaországban az André Maurot, vagy később a Jack Lang - szabályosan azt csinálta, amit az Aczél. Tehát egy áttekintést a kultúra egésze felett, súlypontozás... És hát egyet tudott a Jack Lang meg az André Mauro, amit az Aczél is tudott - végül is, nevében és személyiségében vállalta a felelősséget azért, ami történik."


A film az utóbbi két évtized egyik legambiciózusabb vállalkozása, hogy a közelmúlt örökségével szembe nézzünk. Megszólalnak a korszak kiemelkedő alkotói, befolyásos politikusai, és Aczél legközelebbi hozzátartozói. Az interjúkból kibontakozó egyre árnyaltabb kép archív mozgóképekkel, filmrészletekkel, fotókkal és írott forrásokkal kiegészítve egy átfogó, történelmi tablóvá áll össze.


pictures
No picture
Video
No video
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!