sex hikaye

Fekete gyémántok (Fekete gyémántok)

90 min,
drama B & W Hungarian

Crew

director Vajda Ladislao
  writer Mór Jókai
  screenwriter Attila Orbók , István Mihály
     
  director of photography Károly Kurzmayer
  music Lajos Ákom
     
     

Cast

Spitzhase Gerő Mály
  Sonderhein herceg Gyula Csortos
  Kaul-mann Félix bankár Jenő Törzs
  Pali bácsi Kálmán Rózsahegyi
  Berend Iván Pál Jávor
     
more cast további szereplők

Synopsis

Berend Iván teljes szaktudásával dolgozik az édesapjától örökölt szénbányában. A sors úgy hozza, hogy beleszeret a szépséges Evilába, az egyik bányász lányába. Egy dúsgazdag bécsi bankár, Kaulmann Félix potom pénzért felvásárolja a bondavölgyi szénterületet, csak Berend Iván bányáját nem tudja egyelőre megszerezni. Hogy megtörje ellenfelét, ravasz tervet eszel ki. Magával viszi Evilát az osztrák fővárosba, majd megnyitja az új bányatelepet, egy kicsit nagyobb pénzzel magához csábítva Berend legjobb munkatársait. De egy dologra nem számít. A filmet 1938. április 14-én mutatták be.

Jókai Mór regényéből a némafilm korszakban is készült film. A harmincas években a közönség már várta, hogy megszólaljon a sohasem unalmas Berend Iván - Evila szerelmi románca. A film érdekessége, hogy szerepel benne Várkonyi Zoltán, aki a hetvenes években újra forgatja a bányatulajdonos és a bányászlány izgalmas szerelmi históriáját - már színesben.

pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!