sex hikaye

A Sipsirica (A Sipsirica)

TV drama 54 min,
Color Hungarian

Crew

director Ilona Katkics
  writer Kálmán Mikszáth
  screenwriter Gábor Thurzó
     
  director of photography László Szalay
     
more crew további stábtagok

Cast

Jahodovszka Ildikó Pécsi
  Kutorai, pedellus István Szilágyi
  Druzsba tanár úr Lajos Őze
  Kutorainé Mari Kiss
  A Sipsirica Szilvia Kecskés
     

Synopsis

Idilli környezetben kezdődik: a Lengyelhonból ideszakadt Jahodovszka asszony tabáni kertvendéglőjében, a Fehér Pávában, ahol a kvaterkázó törzsvendégek asztalai körül ott sürög-forog a vendéglősné kamasz lánya, A Sipsirica. Egy napon hiába várják a "stammgastok", a törzsvendégek a napsugármosolyú, tisztalelkű leánykát: szigorú erényű anyja a "bűnös városból" Krakkóba küldi nénjéhez, Druzsba tanár úr, Sipsirica keresztapjának nagy elkeseredésére. De Druzsba tanár urat is csakhamar elszólítják iskolai ügyei a távoli Felső-Magyarországra. Útközben olyan felfedezést tesz, ami nemcsak felháborítja, de vérig lázítja a puritán, talpig becsületes tanárembert. Hazatérve minden követ megmozgat, hogy leleplezze az ottani állapotokat. Így kerül szembe a hatalommal, amely nem kukoricázik azokkal, akik ujjat mernek húzni vele.
Mikszáth, mintha tulajdon fejlődéstörténetét örökítette volna meg A Sipsiricában: a dzsentri-Magyarország liberalizmusába vetett illúzióinak szertefoszlását, a keserű kiábrándulásig...

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!