sex hikaye

Leszármazottak (Leszármazottak)

documentary 97 min, video
historical Color Hungarian

Crew

director Ágota Varga
  director of photography Károly Markert
  editor Ernst Thomas
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Zsigmond Endre
     
  Production company Filmira Bt. , Inforg Studio
     
     

Synopsis

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori tetteinek emlékével valamennyien nehezen élnek együtt, mert a tettek elborzasztják őket, ám él bennük az apa vagy a nagyapa szeretete, sőt akár tisztelete is.
Magyarországon hasonló nyilatkozattal, interjúval, dokumentumfilmmel mindezidáig nem találkozhattunk. Most Endre László Magyarországon élő fia, valamint két unokája szólal meg. Endre László 1944-ben belügyi államtitkárként egyik felelőse volt a hazai zsidók gettóba zárásának, majd német koncentrációs táborokba szállításának és meggyilkolásának.
A történet visszfénye másként tükröződik a fiú, Endre Zsigmond, és egészen másként a két unoka szemében. Az előbbi egész életét annak szentelte, hogy apját minden ellene felhozott vád alól tisztázza, a második generáció viszont hallgatásba menekül, hacsak lehet, nem beszél róla, sőt legszívesebben el is felejtené. Nem teheti. A múlt így vagy úgy, tovább él. Adott esetben: gyötör.

Plot keywords

nazi, war
pictures
No picture

Related articles
Videos
No video

awards

2005 Hungarian Filmweek: Best Director - Ágota Varga

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!