sex hikaye

Andersen, avagy a mesék meséje (Andersen, avagy a mesék meséje)

TV drama 98 min,
Color Hungarian

Crew

director István Iglódi
  director of photography János Vecsernyés
  editor Beáta Eszlári
     
  music Ágnes Balázs
     
more crew további stábtagok

Cast

Dezső Rancsó
  Éva Auksz
  Fazekas Szabolcs Bede
  Gellért Raksányi
  Marianna Moór
     
  sound postproduction R.D.I Sound Design Studio
     
     

Synopsis

Az Andersen, avagy a mesék meséje egy évbe sűrítve meséli el Andersen sorsfordító esztendőit. Kitalált történet, az írói fantázia játéka, amely választ keres a kérdésre: vajon miért adta ki az ünnepelt szerző a meséit, vagyis mi a mesék meséje?

A történet középpontjában egy árva kislány, Gerda áll, aki a véletlen folytán vetődik Andersen szegényes pincelakásába. A kislány és Andersen megelevenedett mesefigurái - az Ólomkatona, a Táncosnő, Zsófi rongybaba és Ole manó - gyökeresen megváltoztatják az író életét. Gerda egy különös küldetés teljesítésére vállalkozik: meg kell ölelnie a Hókirálynőt, hogy feloldódhasson a jég az emberek szívéről, és egy boldogabb, szeretetteljesebb világ köszönthessen ránk.
Andersen megismerkedik Lina kisasszonnyal, egy fiatal színésznőjelölttel, s a férfit rabul ejti a szerelem. Hol kezdődik a mese és hol ér véget a valóság, már nem tudja senki; a történet megállíthatatlanul hömpölyög a kislány vállalt küldetése, a szerelmesek elszakadása és az anderseni mesék sorsszerűen elrendelt megjelentetése és azok frenetikus sikere felé.

Az Andersen, avagy a mesék meséje mintha maga is egy anderseni mese volna: megnevettet és megríkat, elgondolkodtat és hittel bíztat: Ha a szívedben ott a szeretet, legyőzhetetlen maradsz, mindörökké!

pictures
No picture
Video
No video

Links

Port.hu
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!