sex hikaye

Gyula Szombathy

 

actor, contributor, sound

Biography

Megnyerő színpadi egyéniség, kitűnő humorával főként vígjátékokban arat sikert. A színház mellett több filmben, tévéjátékban és szórakoztató műsorban is szerepel. 1964-1968 között volt a Színház- és Filmművészeti Főiskola növendéke. 1968-tól 1974-ig a szolnoki Szigligeti Színházban játszott. 1974-től a budapesti Vígszínházhoz szerződött. 1992-től szabadfoglalkozású. 2000 óta a Radnóti Színház tagja. Díjai: SZOT-díj - 1974 Jászai Mari-díj - 1979 Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje - 1995 Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata - 2005

Filmography

actor
 
2007 Macskafogó 2. - A sátán macskája
1991 Hölgyek és urak
1986 Macskafogó
1984 Csodatopán
Torta az égen
Rafinált bűnösök
1983 Hófehér
Közös kutya
1982 Fogadó az "Örök világossághoz"
1981 A messziről jött ember
1978 Zokogó majom
1976 Optimista tragédia
Haszontalanok
1975 Micsoda idők voltak
1970 Sose fagyunk meg
1968 Fényes szelek
Párizsi élet
Mesél a pesti Broadway
Bűvös szék
Hamvai Kornél: Castel Felice
Máli néni
contributor
 
Az őrszem
Lesállás
sound
 
1997 Szerencsi, fel!

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

 

Credited with

Péter Balázs - actor  (9)
András Kern - actor  (6)
Gyula Bodrogi - actor  (6)
Ila Schütz - actor  (5)
János Körmendi - actor  (5)
Péter Haumann - actor  (5)
Ferenc Kállai - actor  (4)
Ildikó Hámori - actor  (4)
László Sinkó - actor  (4)

Genres

action animation drama children theatre play
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu