sex hikaye

Éva Schubert

 

actor

Biography

Színésznő, rendező, színészpedagógus. 1955-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1955-56-ban a Néphadsereg Színházában játszott. 1956-tól 1957-ig a József Attila Színház tagja volt. Eközben a Madách Színház Irodalmi Színpadán játszott. 1957-58-ban a Vidám Színpad művésze volt. 1958 és 1978 között a Vígszínház társulatának volt tagja. 1978-tól 10 éven át újra a Vidám Színpadon játszott. 1988-tól a Játékszínben játszott. 2004-től a soproni Petőfi Színházhoz szerződött. A Zeneművészeti Főiskola adjunktusa. Gór Nagy Mária színiiskolájának tanára. A Szekszárdi Deutsche Bühne tagja. Számos filmben és tévéjátékban szerepelt, gyakran fellép irodalmi műsorokban is. Színházi szerepei: - Show: Sosem lehet tudni - Gloria - Williems: Orfeusz alászáll - Carol - Majakovszkij: Poloska - Elzevira - Csehov: Sirály - Mása - Garcia Lorca: Bernarda Alba Háza - Josefa - Vaszary: Bubus - Mama - Kaufmann : Így élni jó - Penny - Gheolderode: A nagy halál balladája - Salivaine - Brecht: Állítsátok meg Arturo Uit! - Gizi - Dorr: Mamagájok - Panchita - Brecht-Weill: Koldusopera - Mrs. Peachum - Aldo Nicilai: Hárman a padon - Ambra - Jean Anouilh: Becket avagy Isten becsülete - Az anyakirályné Rendezései: - Heltai: Szépek szépe, Néma levente - Mozart: A színigazgató, La finta semplice - Pergolesi: Az úrhatnám szolgáló Díjai: Érdemes művész - 1984 Prima Díj - 2007 Életműdíj (39. Magyar Filmszemle) - 2008

Filmography

actor
 
2008 Príma primavéra
2005 The Moon and the Stars
1999 Egérút
1989 Amerikából jöttem...
1988 Boszorkánypalánta
1985 Skatulyácska királykisasszony
1979 A világ közepe
A dicsekvő varga
1978 Abigél
1977 Baleset
Bezzeg a Töhötöm
1975 Tűzgömbök
1972 Volt egyszer egy család
A vőlegény nyolckor érkezik
Lila ákác
1970 Danaida
1969 Az örökös
Ismeri a szandi mandit?
1962 Felmegyek a miniszterhez
Kertes házak utcája
1961 Nem ér a nevem
1956 A csodacsatár
1955 Egy pikoló világos
"A vers az, amit mondani kell."
Bubus
Ötvenéves találkozó

 

Reference

pictures
No picture
Videos
No video

Genres

family drama children educational romantic satire comedy
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!

Links

Port.hu