sex hikaye

Találkozások (Wallenberg ) (Találkozások (Wallenberg ))

documentary 97 min, video
Color Hungary, Sweden
language: hungarian, swedish

Crew

director János Herskó
  co-director András Surányi , Gábor Ferenczi
  producer Sándor Simó , Katinka Faragó
     
  director of photography Tamás Andor
  editor Mária Rigó
     
     
more crew további stábtagok

Cast

Per Anger
  Prof. Dr. Georg Klein
  Dr. Bócz Dezsőné
  István Domonkos
  István D. Tóth
     
more cast további szereplők

Synopsis

Több, mint 40 éve foglalkoztatja a túlélőket Raoul Wallenberg személyisége. A mítoszok testetlen és megfoghatatlan világában már csak az agyon idealizált hős képe él. Az ember, a sorsát és a korszak kihívását méltósággal és morális tartással vállaló autónom személyiség egyre megfoghatatlanabbá válik. A túlélők fájdalma, temetetlen holtak iszonyata igényli, hogy legyen egy olyan hős, akibe kapaszkodva azt lehet remélni, hogy az őrület korszakában is léteztek emberek. Wallenberg akarva-akaratlanul a túlélés, az emberi értékrend lehetőségét jelentette és jelenti ma is.

Egyik társa, Per Anger úr visszaemlékezéseivel és üldözöttekkel való találkozásaival a mai nézők számára is érvényes példáját tudjuk megmutatni annak, hogy az emberi méltóság és tisztesség megőrzése a hétköznapi pillanatok és a drámai helyzetek ötvözetében mutatott magatartásokból épül fel.


pictures
No picture
Video
No video

Links

IMDb
Ha szeretnéd, hogy Te, a Céged vagy a Filmed megjelenjen a HMDb adatbázisában ill. a Film in Hungary-n, úgy lépj kapcsolatba velünk: info@forum.film.hu Ha hibát vagy szerzői jogokat sértő tartalmat találtál, írj nekünk!